Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Εισαγωγή μαθήματος χορού στο Κ.Δ.Α.Π. του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Το πρότυπο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων συνεχίζει την επιτυχημένη του λειτουργία και εμπλουτίζει το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του, εστιάζοντας αυτή τη φορά στη μουσικοκινητική αγωγή και στον χορό, ως μέσα ελεύθερης έκφρασης, καθώς και πνευματικής και σωματικής ανάπτυξης.

Ο χορός, ως το βασικότερο και αρχαιότερο μέσο έκφρασης συναισθημάτων, είναι καταλυτικός παράγοντας κοινωνικοποίησης, υγιούς συνύπαρξης και ενεργοποίησης θετικών συναισθημάτων, ειδικότερα για τις μικρές ηλικίες, αλλά και τρόπος εσωτερικής διερεύνησης και αποφόρτισης εντάσεων, τόσο σωματικών όσο και ψυχικών, για τους μεγαλύτερους.

Βασικός συντελεστής του προγράμματος είναι η Επαγγελματίας Χορεύτρια και Χοροδιδάσκαλος Κλασικού Μπαλέτου (  σύστημα Vaganova ) , Σύγχρονου και Latin χορών, Έμιλυ Ματθαιακάκη, ευρέως γνωστή στο κοινό από το Show  « Dancing with the Stars » όπου και ανακηρύχθηκε νικήτρια, χορογραφώντας  τον ηθοποιό Αργύρη Αγγέλου.

Έχοντας στο ενεργητικό της πλήθος διακρίσεων τόσο ως χορεύτρια όσο και ως χορογράφος ( με σημαντικότερη στιγμή της καριέρας της την συμμετοχή της στην παράσταση  « Romeo and Juliet » στο θέατρο Ηρώδειο  με το « American Ballet Theatre »), τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την προετοιμασία μαθητών Κλασικού Μπαλέτου για εισαγωγικές εξετάσεις σε Επαγγελματικές Σχολές με μεγάλη επιτυχία, επίσης προπονεί ζευγάρια που λαμβάνουν μέρος σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα  Latin χορών και παράλληλα  εργάζεται ως χορογράφος  σε συλλόγους Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, όπου και έχουν δημιουργηθεί τα αντίστοιχα τμήματα ανηλίκων και ενηλίκων ( κλασικό μπαλέτο-ενδυνάμωση, hip-hop-μοντέρνο, latin )

Με αφορμή την εισαγωγή της μουσικοχορευτικής αγωγής στο πρόγραμμα του Κ.Δ.Α.Π., η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, δήλωσε: «Ο χορός είναι η τέχνη που επιδρά στο συγκινησιακό κομμάτι του ανθρώπου, εκφράζοντας την ψυχολογική του κατάσταση αλλά και το πολιτισμικό, κοινωνικό σύνολο στο οποίο ανήκει. Είναι η αέναη παγκόσμια γλώσσα του σώματος, την οποία όλοι οι πολιτισμοί κατανοούν και αισθάνονται. Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, δε θα μπορούσε να μην ενστερνιστεί και να μην ανταποκριθεί άμεσα σε αυτή την έμφυτη ανθρώπινη ανάγκη. Σήμερα εισάγουμε, στο ήδη εμπλουτισμένο πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, το μάθημα του χορού και της μουσικοκινητικής αγωγής, απευθυνόμενο σε παιδιά, αλλά και γονείς, ως άλλο ένα καινοτόμο βήμα για την προαγωγή της Παιδείας, του Πολιτισμού και της Τέχνης».

Τα μαθήματα ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή εντός των προσεχών ημερών.

Τηλ. 210-6140823

E-mail: clubunesco.vp@gmail.com

             kdapclubunescovp@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA