Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στην Πεύκη, ενώ έλκει την καταγωγή της από την Κρήτη. Είναι καθηγήτρια φιλόλογος και εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση.

Σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο, στις αρχές του 1990 ολοκλήρωσε με άριστα το Τμήμα Κλασσικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1993 μέχρι το 1998 εργάστηκε ως φιλόλογος σε γνωστά φροντιστήρια της Αθήνας και του Αμαρουσίου, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία. Δίδαξε για δύο χρόνια στο Ιδιωτικό Σχολείο Saint Joseph στην Πεύκη, καθώς και σε δημόσια σχολεία μέσης εκπαίδευσης στο Μαρούσι και στην Πεύκη κατά τα έτη 2000 – 2017. Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πεύκης συμβάλλοντας στην προώθηση του έργου του. Κατά τα προηγούμενα χρόνια διατέλεσε και επιστημονικός συνεργάτης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικών & Τεχνολογικών Επιστημών (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε). Από το 2007 είναι μέλος του «Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου», όπου δραστηριοποιείται στη διοργάνωση εκδηλώσεων φιλανθρωπικού, περιβαλλοντικού και λογοτεχνικού χαρακτήρα. Ενισχύοντας την ακαδημαϊκή της κατάρτιση παρακολουθεί πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη δημόσια διοίκηση, την αυτοδιοίκηση και τη διαχείριση κρίσεων.

Από το 2014 δραστηριοποιείται με τα κοινά, οπότε εξελέγη πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Από τότε μέχρι το 2017 διετέλεσε Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ για το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ΠΕ.Α.Π) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχοντας συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη του φορέα και αφήσει σημαντικό έργο ως παρακαταθήκη.
Στο πλαίσιο του αυτοδιοικητικού της ρόλου, από το 2015, ως εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) δραστηριοποιείται στην προαγωγή ενός διαδημοτικού πνεύματος συνεργασίας με επίκεντρο τον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο.

Υπηρετώντας τις αρχές και τους ανθρωπιστικούς σκοπούς της UNESCO, το 2017, εξελέγη Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων έχοντας ως στόχο την προώθηση δράσεων εκπαιδευτικού, επιστημονικού, πολιτιστικού, κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

Είναι μέλος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Όραμα ΕΛΠΙΔΑ», στηρίζοντας το μεγαλόπνοο έργο της Προέδρου του Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Πατούλη και έχουν έναν γιο, τον Αλέξανδρο.

Λίγα λόγια για μένα

Μεγάλωσα στην Πεύκη, όπου παντρεύτηκα, ζω και εργάζομαι ως καθηγήτρια φιλόλογος της Δημόσιας εκπαίδευσης. Έλκω την καταγωγή μου από την Κρήτη.
Αποφοίτησα με άριστα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το Τμήμα Κλασσικής Φιλολογίας. Από το 1993 μέχρι το 1998 απέκτησα αξιόλογη διδακτική εμπειρία, αφού εργάστηκα ως φιλόλογος σε γνωστά φροντιστήρια της Αθήνας και του Αμαρουσίου, με ειδίκευση στη διδασκαλία κειμένων της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας και Λατινικής Φιλολογίας. Παράλληλα, απέκτησα σχολική εμπειρία και κατάρτιση, αφού δίδαξα για δύο χρόνια στο Ιδιωτικό Σχολείο «Saint Joseph» Πεύκης, καθώς και σε δημόσια σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στο Μαρούσι και στην Πεύκη κατά τα έτη 2000 – 2017. Επίσης, διατέλεσα επιστημονικός συνεργάτης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικών & Τεχνολογικών Επιστημών (ΑΣΠΑΙΤΕ).
Για τρία έτη (2000-2003) διετέλεσα μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πεύκης συμβάλλοντας στην προσπάθεια προώθησης και παραγωγής πολιτισμού.
Από το 2007 διατελώ μέλος του «Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου», όπου δραστηριοποιούμαι ενεργά στη διοργάνωση εκδηλώσεων ανθρωπιστικού, φιλανθρωπικού, οικολογικού, αλλά και λογοτεχνικού χαρακτήρα.
Είμαι αρωγός στο έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού». Το μήνυμα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της υποστήριξης όλων των παιδιών και ιδιαίτερα των παιδιών που έχουν την ατυχία να μεγαλώνουν μακριά από τις φυσικές τους οικογένειες, αποτελεί το εφαλτήριο για την αφύπνιση της κοινωνικής ευαισθησίας και συνεισφοράς στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Δραστηριοποιούμαι ενεργά ως μέλος Φιλανθρωπικών – Μη Κερδοσκοπικών Συλλόγων όπως: «Αλκυονίδες» και στην Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών « Παναθηναϊκή».
Είμαι μέλος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, στηρίζοντας ολόψυχα το μεγαλόπνοο έργο της Προέδρου κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σήμερα είμαι παντρεμένη με τον Γιώργο Πατούλη, Δήμαρχο Αμαρουσίου και έχουμε ένα αγοράκι 9 ετών, τον Αλέξανδρο.
Το 2014 εξελέγην πρώτη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και ανέλαβα ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου για τον Πολιτισμό, το Αθλητισμό και το Περιβάλλον (ΠΕ.Α.Π.). του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης να φέρω εις πέρας ένα πλούσιο έργο δρωμένων μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.
Εκτελώντας με συνέπεια τα καθήκοντα που έχω αναλάβει στην Αυτοδιοίκηση, από τον Ιούνιο του 2015, ως εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) δραστηριοποιούμε παράλληλα στη προαγωγή ενός διαδημοτικού πνεύματος συνεργασίας με φορείς της Αυτοδιοίκησης με στόχο τη θέσπιση μιας ενιαίας χάρτας Πολιτισμού, με εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που έχουν στο επίκεντρο τον Άνθρωπο.
Από τον Μάϊο του 2017 είμαι εκλεγμένη Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, έχοντας ως στόχο την προώθηση δράσεων εκπαιδευτικού, επιστημονικού, πολιτιστικού και κοινωνικού – ανθρωπιστικού χαρακτήρα, υπηρετώντας τους υπέρτατους σκοπούς που πρεσβεύει η UNESCO διεθνώς.
Εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και την επαγγελματική μου κατάρτιση φοιτώ ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια σε πρόγραμμα σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. με έμφαση τη δημόσια Διοίκηση, την Αυτοδιοίκηση και τη Διαχείριση Κρίσεων.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA