Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Δήλωση της Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, σχετικά με την υπεράσπιση των θυμάτων κάθε μορφής κακοποίησης, με αφορμή καταγγελία σχετικού περιστατικού

“Η Ολυμπιονίκης μας Σοφία Μπεκατώρου, με κίνδυνο εκ νέου να θυματοποιηθεί, βρήκε το ψυχικό θάρρος να καταγγείλει έναν βιασμό που κουβαλούσε μέσα της εδώ και 25 χρόνια, ξεσκεπάζοντας τη σαθρώτοτητα που επικρατεί και σε χώρους του αθλητισμού.

Ως κοινωνία, έχουμε ηθικό χρέος να προστατεύσουμε τα θύματα κάθε μορφής σεξουαλικής κακοποίησης, να απομονώσουμε όλους τους γνωστούς άγνωστους “Χ” θύτες που χρησιμοποιούν την εξουσία που τους προσδίδει μια θέση ευθύνης, για να καταρρακώνουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, προκαλώντας ανεπανόρθωτα τραύματα στις ανθρώπινες ψυχές.

Το απόστημα της κακοποίησης κάθε μορφής πρέπει να σπάσει. Κάθε γενναία μαρτυρία είναι ένα βήμα στο φως, ανοίγει τον δρόμο, δίνει τη δύναμη και σε άλλα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους για να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Ως Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων,  υπερασπιζόμαστε τα θύματα κάθε μορφής κακοποίησης”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA