Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

ΑΛΩΣΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη: «Οφείλουμε να διατηρήσουμε “απόρθητη” την εθνική μας συνείδηση»

 

 Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. παραβρέθηκε στην εκδήλωση μνήμη για την Άλωση της Πόλης στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

 

Μια συγκλονιστική βραδιά ιστορικής μνήμης έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης 29 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τον τίτλο: «Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης». Το ιστορικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε, σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά τραγούδια της Πόλης, που ακούστηκαν από την έξοχη χορωδία «Ιονίου Φωνές», της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών, ταξίδεψαν όλους μας σε έναν ιστορικό σταθμό για το έθνος μας, γεμάτο σκληρές αλλά και διδακτικές εμπειρίες.

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από την πρόεδρό του, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, η οποία συνοδευόταν από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κατραμάδο και πρώην Αντιδήμαρχο.

Με αφορμή τη θλιβερή για τους Έλληνες ημέρα μνήμης, η κ. Πατούλη, αφού συνεχάρη τους συντελεστές της συγκινητικής εκδήλωσης μνήμης στο Δημοτικό Θέατρο της Πεύκης, δήλωσε:

«Η 29η Μαΐου 1453 αποτελεί διαχρονικά για εμάς τους Έλληνες μια ανοιχτή “πληγή”, καθώς συμβολίζει μια ιστορική απώλεια, η οποία προέκυψε -μεταξύ άλλων- εξαιτίας και της δικής μας έλλειψης ενότητας μπροστά σε έναν σημαντικό εξωτερικό κίνδυνο. Οι παραλληλισμοί με το σήμερα είναι αναπόφευκτοι και γι’ αυτό οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα πικρά παθήματα του παρελθόντος ώστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τους νέους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε ως έθνος.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να αντιληφθούμε την ιστορική συνέχειά μας ως έθνος και να διατηρούμε ζωντανά τις αξίες και τα ιδανικά μας, προασπίζοντας την εθνική μας ταυτότητα. Μια εθνική ταυτότητα άμεσα συνυφασμένη με την Ορθοδοξία, με την οποία ο Ελληνισμός συνδέεται με δεσμά αγάπης, αλλά και θυσίας.

“Εάλω η Πόλις”, αλλά την εθνική μας συνείδηση οφείλουμε να τη διατηρήσουμε «απόρθητη» και να την κληροδοτήσουμε ατόφια στις επόμενες γενιές, με την πίστη και την ελπίδα ότι θα τη δυναμώσουν ακόμη περισσότερο…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA