Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Ανακοίνωση Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων για τη χρηματοδότηση της εκδήλωσης για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου»

«Όταν η φιλανθρωπία και η κοινωνική προσφορά γίνονται αντιληπτές με όρους μικροπολιτικής και όχι με όρους ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης»


Με αφορμή το περιεχόμενο αναρτήσεων σε μέρος του ηλεκτρονικού Τύπου, σχετικά με τη μη έγκριση χρηματοδότησης ύψους 5.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, για την κάλυψη μέρους των εξόδων διοργάνωσης της εκδήλωσης του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, με σκοπό την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου», για την αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, δεν πρόκειται σε κανέναν να επιτρέψω να αμφισβητήσει το ήθος και την εντιμότητα τόσο τη δική μου όσο και των συνεργατών μου που στηρίζουν το σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που έχει επιτελέσει ο Όμιλος μας από το 2017 μέχρι σήμερα. Η προσωπική μου διαδρομή ως μητέρα, σύζυγος καιεκπαιδευτικός όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και η πενταετής αυτοδιοικητική μου θητεία αποδεικνύουν ότι πορεύομαι στη ζωή μου με αρχές κι αξίες. 

Δεύτερον, η προηγούμενη διοίκηση με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Μάρτιο του 2018 ενέκρινε την επιχορήγηση ιδρυμάτων και συλλόγων κοινωνικής πρόνοιας της Δυτικής Αθήνας ύψους 627.809 ευρώ!!

Τρίτον, η προηγούμενη διοίκηση με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (υπ. αριθμ. 43/2018) ενέκρινε την επιχορήγηση φορέων κοινωνικής φροντίδας από ίδιους πόρους ύψους 3.000.000 ευρώ, και πιο συγκεκριμένα την επιχορήγηση με το ποσό των 61.700,00 ευρώ την UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης!!!

Τέταρτον, το γεγονός ότι αρνήθηκαν κάποιοι εκ των συμβούλων της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου να εγκρίνουν μια απόφαση χρηματοδότησης του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ένα αίτημα που υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, και σε μνημόνια συνεργασίας που οι ίδιοι ψήφισαν πριν από τρία χρόνια, αποδεικνύει την ύπαρξη από πλευράς τους μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Οι ίδιοι ήταν σύμβουλοι της προηγούμενης διοίκησης και τώρα ως αντιπολίτευση αρνήθηκαν να εγκρίνουν μια απόφαση χρηματοδότησης του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων όταν οι ίδιοι ψήφισαν πριν από τρία χρόνια τη χρηματοδότηση με 13.000 ευρώ του Ομίλου UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης της Δυτικής Αθήνας (σύμφωνα με το δελτίο Τύπου στις 2 Μαρτίου 2018) καθώς και την επιχορήγηση με 61.700 ευρώ της UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης (υπ. αριθμ. απόφαση ΠΣ 4/2018).

Πέμπτον, ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων έχει  την αιγίδα και την επίσημη έγκριση της Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.  Έχοντας την αιγίδα αυτή και γνωρίζοντας ότι από το 2016, επί προηγούμενης διοίκησης, έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, αιτηθήκαμε από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας να ενισχύσει οικονομικά την πρότασή μας προκειμένου να καλυφθεί  μέρος του κόστους της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, αφού τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου». Ζητήσαμε κι εμείς ως Όμιλος ό,τιέχουν ζητήσει κι εκατοντάδες άλλα σωματεία και σύλλογοι της Αττικής, χωρίς να τεθεί ποτέ ηθικό ήπολιτικό ζήτημα. Είναι προφανές ότι ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων «τιμωρείται» επειδή τυγχάνει να είμαι σύζυγος του Περιφερειάρχη Αττικής. Δεν αξιολογούνται το έργο και η προσφορά του Ομίλου μας, αλλά η συγγενική μου σχέση με το Γιώργο Πατούλη. 

Αναρωτιέμαι: Με αλλά κριτήρια ψήφισαν το 2018 και με άλλα το 2019; Τόση υποκρισία; Τι τους ενοχλεί; Το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου»; Δεν ταιριάζει το έργο του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων με τις ιδεοληψίες τους;

Έκτο, ξεκαθαρίζω προς κάθε κατεύθυνση πως η μικρόψυχη συμπεριφορά κάποιων και ο «κανιβαλισμός» συνειδήσεων που επιχειρείται μέσω  δημοσιευμάτων, δεν με πτοεί. Έχω μάθει στα δύσκολα. Να δίνω μάχες και να κερδίζω. Με πείσμα κι αξιοπρέπεια. 

Στη μικροψυχία απαντώ με έργο. 


Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων θα διοργανώσει στις 15 Δεκεμβρίου την εκδήλωση που προγραμματίζει, έχοντας τη στήριξησημαντικών χορηγών, που δεν αντιλαμβάνονται τη φιλανθρωπία και την κοινωνική προσφορά με όρους μικροπολιτικής, αλλά με όρους ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης.

 

Μαρίνα Πατούλη

Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA