Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Είμαστε σύμμαχοι της ΕΛΠΙΔΑΣ που δίνει ζωή σε κάθε παιδί που μας έχει ανάγκη

Πεύκη,  Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μαρίνα Πατούλη: «Είμαστε σύμμαχοι της ΕΛΠΙΔΑΣ που δίνει ζωή σε κάθε παιδί που μας έχει ανάγκη»

Το μετάλλιο υποστηρικτή του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και το διακριτικό “pin” με το σύμβολο του Συλλόγου απένειμε η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στην Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Β. Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, στο πλαίσιο της Συνέντευξη Τύπου, με αντικείμενο την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στο  Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας) και στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε, για τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων. Η κα Πατούληπου αποτελεί μέλος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, ευχαρίστησε ολόψυχα την καΒαρδινογιάννη για την τιμητική διάκριση που της έγινε, υπογραμμίζοντας πως «Ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ είναι συνώνυμο του Ανθρωπισμού στις μέρες μας, δίνοντας το ανυπέρβλητο παράδειγμα της αλληλεγγύης και της πίστης σε μια ελληνική κοινωνία αξιών και υπερηφάνειας».

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου η κα Πατούλη παραβρέθηκε στο αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», όπου παρατέθηκε η ειδική συνέντευξη τύπου,δηλώνοντας συμμέτοχη στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινά η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την Κ.Ε.Δ.Ε., -στο πλευρό του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ-, για να συμβάλει ουσιαστικά και να αποτελέσει πομπό ενημέρωσης, ώστε να αυξηθούν σημαντικά οι δότες μυελού των οστών και να καλύπτεται η θεραπεία των παιδιών μας στη χώρα μας.

Με αφορμή την εποικοδομητική συζήτηση που είχε η κα Πατούλη με την Πρόεδρο του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αναφέρει τα εξής: «Η προώθηση της ιδέας για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής μέσα από την εκστρατεία αύξησης του αριθμού των εθελοντών για την Τράπεζα Μυελού των Οστών φέρουν την προσωπική και ανεξίτηλη σφραγίδα της κας Βαρδινογιάννη, σε συνδυασμό με το σπουδαίο και πολυδιάστατο κοινωνικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια με το Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ. Βρισκόμαστε δίπλα στην ίδια και το Σύλλογο, αγκαλιάζοντας κάθε κοινωνική πρωτοβουλία που στόχο έχει να προσφέρει απλόχερα ΕΛΠΙΔΑ σε κάθε παιδί της Πατρίδας μας, που έχει πραγματικά ανάγκη. Ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π. και οι φορείς της αυτοδιοίκησης μπορούν και οφείλουν να είναι οι γνήσιοι κοινωνικοί σύμμαχοι κάθε ανάλογης προσπάθειας για τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της γόνιμης συνάντησης που είχαν με την κα Βαρδινογιάννη, συζήτησαν την προώθηση κοινών στοχευμένων δράσεων με την UNESCO Β.Π. το επόμενο διάστημα, προάγοντας την αξία της συλλογικής ευαισθητοποίησης στις τοπικές μας κοινωνίες για την ανθρώπινη ζωή.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA