Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Επίσκεψη στο Ειδικό Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου του Σικιαριδείου Ιδρύματος

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πεύκη, 13 Ιουνίου 2017

 

Επίσκεψη στο Ειδικό Νηπιαγωγείο &Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου του Σικιαριδείου Ιδρύματος

Μαρίνα Πατούλη: «Με σεβασμό στη διαφορετικότητα προάγοντας την αξία της κοινωνικής ισότητας και του ανθρωπισμού»

Τους μαθητές του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα επισκέφθηκε η επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης & εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη την Δευτέρα 12 Ιουνίου. Μαζί με αντιπροσωπεία μελών του Ομίλου ξεναγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και ενημερώθηκαν επισταμένως από τον Διευθυντή κ. Αθανάσιο Γρίβα και την Υποδιευθύντρια κα Ειρήνη Χαΐδη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των μαθητών, τις δραστηριότητες και τις παιδαγωγικές μεθόδους που ακολουθούνται.

Η κα Πατούλη αγκαλιάζοντας με ειλικρίνεια τις προσπάθειες των μικρών μαθητών, συνομίλησε μαζί τους, περιηγήθηκε στους δημιουργικούς χώρους μάθησης, είδε την ανταπόκριση των παιδιών στις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες και χάρηκε για το υψηλό επίπεδο μαθησιακής εξέλιξης που έχουν.

Στο πλαίσιο αυτό η επικεφαλής του Ομίλου κα Πατούλη ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα είχαμε τη μοναδική εμπειρία να επισκεφτούμε ως Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.Σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου ενημερωθήκαμε από τη Διεύθυνση του Σχολείου για τα προβλήματα, ενώ σχεδιάσαμε δράσεις εκπαιδευτικής πολιτικής και φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.Αξίζουν συγχαρητήρια στη Διεύθυνση, στο εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και στο σύλλογο γονέων για την από κοινού προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα τις μαθησιακές και εκπαιδευτικές δυνατότητες του Σχολείου. Είμαστε δίπλα σας για το καλό των παιδιών που τόσο πολύ μας έχουν ανάγκη,με σεβασμό στη διαφορετικότητα προάγοντας την αξία της κοινωνικής ισότητας και του ανθρωπισμού».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA