Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Η Μαρίνα Πατούλη στην πρεμιέρα της πρωτοποριακής ταινίας «LovingVincent» για τη ζωή και το έργο του Βαν Γκογκ

Πεύκη,  Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρίνα Πατούλη στην πρεμιέρα της πρωτοποριακής ταινίας «LovingVincent» για τη ζωή και το έργο του Βαν Γκογκ

Στην επίσημη avant-premiere της ταινίας “LovingVincent”, στοΕθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Ομίλου για τη UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη μαζί με τον πρεσβευτή δημοσίων και διεθνών σχέσεων του Ομίλου κ. Νίκο Παπαδάκη,  την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.Ο κινηματογράφος «FilmcenterΤριανόν» σε συνδιοργάνωση με το Ε.Μ.Σ.Τ. παρουσίασαν, -σε ειδική εκδήλωση επίσημων προσκεκλημένων-,το πρώτο φιλμ στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου ζωγραφισμένο εξολοκλήρου στο χέρι, εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

«Μπορούμε να μιλήσουμε μόνο μέσα από το έργο μας» έγραφε ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο τελευταίο γράμμα προς τον αδερφό του, Τεό. Και αυτό ακριβώς επιχειρεί το «LovingVincent» των ΝτορόταΚομπιέλα (Πολωνή εικαστικός) και ΧιουΓουέλτσμαν (Άγγλος σκηνοθέτης/παραγωγός), μία ταινία που δίνει ζωή στους πίνακες του Ολλανδού καλλιτέχνη για να αφηγηθούν την ιδιαίτερη ιστορία του.

Της βιογραφικής ταινίας προηγήθηκε στερεοσκοπική προβολή της 3D animation μικρού μήκους ταινίας «Αίνιγμα» των Αντώνη Ντούσια και Άρη Φατούρου (Ελλάδα, 2016, 11’) παρουσία των δημιουργών. Η βραδιά έκλεισε με cocktail για τους προσκεκλημένους, στη βεράντα του 4ου ορόφου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Η κα Πατούλη με αφορμή την πρωτοποριακή, σε παγκόσμιο επίπεδο, κινηματογραφική τεχνοτροπία της εν λόγω ταινίας τονίζει τα εξής:

«Αποτελεί τιμή για τον Όμιλο της UNESCO Βορείων Προαστίων να εκπροσωπείται στην παρουσίαση του πρώτου φιλμ του παγκόσμιου κινηματογράφου που είναι ζωγραφισμένο εξολοκλήρου στο χέρι. Η εμπνευσμένη βιογραφική ταινία για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου ολλανδού καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκαναδεικνύει το μεγαλείο που κρύβει το συνταίριασμα της τέχνης και του πολιτισμού με την καινοτομία των τεχνολογικών μέσων. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στον κινηματογράφο «Τριανόν» για την αξιόλογη προσπάθεια να παρουσιάσει ενώπιον μας ένα πρωτοποριακό κινηματογραφικό έργο «κόσμημα» στο είδος του, με εκπαιδευτικές και πολιτιστικές προεκτάσεις».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA