Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

«Κόλαφος» η απάντηση του ΠΕ.Α.Π. για τα περί  «εξαπάτησης» εκ μέρους του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

 

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Κόλαφος» η απάντηση του ΠΕ.Α.Π. για τα περί  «εξαπάτησης» εκ μέρους του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

 

 

«Κύριε Κωνστάντο απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ανάκληση των όσων ψευδών και συκοφαντικών διασπείρατε εις βάρος μας»

 

 

Το νομικό πρόσωπο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ΠΕ.Α.Π., απαντώντας στο από 16/5/2018 έγγραφό μας, διαψεύδει τα όσα ψευδή και συκοφαντικά διακίνησε -μέσω του Τύπου, αλλά και άλλων μέσων- ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, κ. Δημήτρης Κωνστάντος, αναφορικά με τους λόγους απόρριψης του αιτήματος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων σχετικά με την παραχώρηση του διαδημοτικού σταδίου Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης, προκειμένου να φιλοξενηθεί η μεγάλη αθλητική και κοινωνική διοργάνωση της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος είχε υποστηρίξει -με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ, αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, σε ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε στον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδη Καρπέτα, αλλά και επανέλαβε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του γειτονικού Δήμου, όπου έκανε παρέμβαση- τα εξής: «Ομόφωνα απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΠΕΑΠ αίτημα της κ. Πατούλη, μέσω του “Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων”, για τη διοργάνωση ποδοσφαιρικού τουρνουά στο διαδημοτικό γήπεδο Λυκόβρυσης/Μεταμόρφωσης, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Α.Ο. Πεύκης και του Α.Ο. Λυκόβρυσης, με την ατιμωτική για την κ. Πατούλη και τον όμιλο αιτιολόγηση περί “εξαπάτησης” του νομικού προσώπου όσον αφορά άλλη αθλητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο δημοτικό γυμναστήριο Πεύκης».

Θεωρώντας ότι οι θέσεις του κ. Κωνστάντου προσβάλλουν βάναυσα το κύρος και την αξιοπιστία του Ομίλου, που προσφέρει διαρκές κοινωνικό και πολιτιστικό έργο στα Βόρεια Προάστια, αλλά και της προέδρου του, ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, αποστείλαμε στον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΠΕ.Α.Π. επιστολή, ζητώντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι υπήρξε η απόφαση του ΠΕ.Α.Π την οποία επικαλείται ο κ. Κωνστάντος, ενώ επίσης ζητήσαμε αντίγραφο των πρακτικών της συνεδρίασης στην οποία αναφέρθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-

Η απάντηση του ΠΕ.Α.Π., με αρ. πρωτοκόλλου 987/8-6-2018, είναι «κόλαφος» για τον κ. Κωνστάντο, καθώς ξεκάθαρα αναφέρει τα εξής:

«Κυρία Πρόεδρε

Κανένα δημοσίευμα δεν δόθηκε από το ΠΕΑΠ για εξαπάτηση του Ομίλου φίλων για την UNESCO Βορείων Προαστίων, όπως και δεν υπάρχει καταγεγραμμένο στα Πρακτικά της Συνεδρίασης της Τετάρτης 9 Μαΐου 2018 για παρόμοιο θέμα.

Αντίθετα αναφερόμαστε για εξαπάτηση του Νομικού Προσώπου ΠΕΑΠ καθώς και του Προέδρου του από τον Σύλλογο Α.Ο. Πεύκης και μάλιστα επώνυμα από ποιον και πώς.

Φυσικά με έκπληξή μας στην Αφίσα της εκδήλωσης 2 Μαΐου 2018 και στα ΜΜΕ διαβάσαμε ότι διοργανωτής ήταν ο δικός σας Όμιλος αντί του Α.Ο. Πεύκης (Τα Συμπεράσματα δικά σας)».

Όπως καθίσταται απολύτως σαφές, ο κ. Κωνστάντος όχι απλώς συνειδητά διαστρέβλωσε τις θέσεις του νομικού προσώπου ΠΕ.Α.Π. ως προς το σκεπτικό της απόρριψης του αιτήματός μας, αλλά φρόντισε -κατ’ επανάληψη- να διαδώσει αυτές τις διαστρεβλωμένες απόψεις όπου μπορούσε, αποσκοπώντας προφανώς στη ματαίωση της μεγάλης διοργάνωσης της 3ης Ιουνίου από μέρους του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων. Προς την κατεύθυνση αυτή ήταν, άλλωστε και η επιστολή του προς τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΟΣ», υπό την αιγίδα του οποίου τελικώς πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη αθλητική και κοινωνική γιορτή, επαναλαμβάνοντας τις συκοφαντίες κατά του Ομίλου μας και της προέδρου μας και ζητώντας να άρει ο Σύλλογος την αιγίδα του.

Το ελάχιστο που απαιτούμε από τον κ. Δ. Κωνστάντο είναι να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε ανακοίνωση ανάκλησης των όσων ψευδών και συκοφαντικών αποδεδειγμένα διέσπειρε κατ’ επανάληψη εναντίον του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και της προέδρου του, ζητώντας συγνώμη για την πρακτική που ακολούθησε, να δημοσιοποιήσει δε αυτή στα ΜΜΕ, τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook και να την αποστείλει προς τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, κ. Μ. Καρπέτα, στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης, με την παράκληση της ανάγνωσης σε προσεχή συνεδρίαση και στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», προκειμένου να αποκαταστήσει μέρος της ζημιάς που προκάλεσε στο κύρος και την αξιοπιστία του Ομίλου μας και της προέδρου μας.

Ευελπιστούμε ότι ο κ. Κωνστάντος θα ανταποκριθεί ΑΜΕΣΑ στη στοιχειώδη αυτή πράξη ευθύνης και δεν θα μας εξαναγκάσει να προσφύγουμε σε άλλα νόμιμα μέσα, για να προασπισθούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Ομίλου UNESCO Βορείων Προαστίων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA