Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων ενόψει της έναρξης της λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021, ανακοινώνει ότι οι εγγραφές για συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι κάτοχοι voucher από την καλοκαιρινή προεγγραφή και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ιδιωτικά παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα γραφεία του Ομίλου καθημερινά από 9 π.μ. έως 5 μ.μ., στα τηλέφωνα 210 6140823 και 210 6142169.

Τα προγράμματα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης θα υλοποιήσουν εξειδικευμένοι επιστημονικοί συνεργάτες στο πλαίσιο συνεργασίας του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους φορείς. Τα μαθήματα θα διεξάγονται κατά τις απογευματινές ώρες από 3 μ.μ. έως8 μ.μ. σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ίδιο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Ομίλου (Λεωφ. Κηφισίας 100 και Μαραθωνοδρόμου 83, Μαρούσι). 

Με βάση τα ενδιαφέροντά τους, τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 33 διαφορετικά θεματικά προγράμματα χωρίς περιορισμό συμμετοχής. 

1. Παιδικό θέατρο
2. Θέατρο Μαριονέτας
3. Χορωδία Παιδική – Νέων Μικτή (Διδασκαλία φωνών-Ρυθμική Αγωγή-Τραγούδι)
4. Δημιουργία Ορχήστρας Νέων (Κλασσική Ορχήστρα)
5. Δημιουργία Ορχήστρας (Διδασκαλία Μουσικών Οργάνων και Διδασκαλία Ρυθμικής Αγωγής)
6. Διδασκαλία Ιστορία της Μουσικής μέσα από παραμύθια (Διήγηση-Κίνηση-Κλασσικά Έργα Συνθετών)
7. Ανάγνωση Παραμυθιών σε συνδυασμό με τη μουσική εκπαίδευση
8. Μουσικοκινητική Αγωγή Σύστημα ORFF & Dalcroze

9. Προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Μουσικών/Καλλιτεχνικών Γυμνασίων 
10. Διδασκαλία Πιάνου σε συνδυασμό με Σύστημα ORF& Dalcroze
11. Παιδικός Κινηματογράφος (προβολές)
12. Ανάγνωση παιδικής ποίησης και λογοτεχνίας
13. Αφήγηση παιδικών και νεανικών βιβλίων
14. Μαθήματα και τουρνουά σκάκι 
15. Μαθήματα γλυπτικής και κεραμικής
16. Μαθήματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο μέσω της εφαρμογής «Η Φάρμα του Διαδικτύου»
17. Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί – ευρωπαϊκοί χοροί
18. Ρομποτική
19. Μαγειρική
20. Ζωγραφική-Εικαστικές Τέχνες
21. Ταξίδι στους Πολιτισμούς
22. Μαθήματα Η/Υ
23. Παιχνίδι ρόλων για ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων (μίμηση-παντομίμα κλπ.)
24. Ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων
25. Περιβαλλοντολογική Αγωγή
26. Φυσική Αγωγή
27. Μαθαίνω να υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου
28. Αυτοπροστασία
29. Πειράματα Φυσικής και Παρατήρηση στο Μικροσκόπιο
30. Διαγωνισμοί Γνώσεων 
31. Προβολές ντοκιμαντέρ και συζήτηση
32. Ενισχυτική Διδασκαλία Ελληνικής Γλώσσας 
33. Μύηση στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (προετοιμασία για Α’ Γυμνασίου)

Με αφορμή την έναρξη των προγραμμάτων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα: «Ως Όμιλος, έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία με το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας και συγκεκριμένα με τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και με τον κορυφαίο φορέα εκπαιδευτικής ρομποτικής STEM Education, μέσα από το ΚΔΑΠ

υπερασπίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού στη γνώση και στους ορίζοντες που ανοίγουν η μάθηση, ο πειραματισμός, η δημιουργική έκφραση. Προσφέρουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλα πεδία δραστηριοτήτων και να κερδίσουν σε εμπειρίες και αυτοπεποίθηση, να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από τον πολιτισμό, να αναζητήσουν και να αναδείξουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους αλλά και να κατακτήσουν τα σύγχρονα μονοπάτια της γνώσης».

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφές στα προγράμματα αλλά και όσοι (κάτοχοι voucher) έχουν προεγγραφεί,παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Όμιλο Βόρειων Προαστίων στα τηλ. 2106140823 & 2106142169 ή μέσω email στο clubunesco.vp@gmail.com.

Γραφείο Τύπου – Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων – Λεωφ. Κηφισίας 100 & Μαραθωνοδρόμου 83, Μαρούσι – Τηλ. 2106140823, email: clubunesco.vp@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA