Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά για την ενίσχυση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών φιλοξενήθηκε στο θέατρο Πεύκης με την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Μία μοναδική μουσική παράσταση με τίτλο: «Μένουμε πάντα παιδιά» με σκοπό τη στήριξη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Τ.Α.Σ.Ε.Η) χάρισαν οι συντελεστές της βραδιάς, μουσικοί και παιδιά, στους θεατές που έδωσαν το «παρών» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων.

Στη μουσική χορωδιακή βραδιά συνέπραξαν η Παιδική Χορωδία του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, η Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Ηρακλείου και η Παιδική Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας υπό τη μαέστρο Εύη Χλωρού. Επίσης, συμμετείχαν η Παιδική Χορωδία Αγίας Άννης Περιστερίου, η Παιδική Χορωδία του 18ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου υπό τη μαέστρο Μαρία Παπαδοπούλου, και το Τμήμα των Λαϊκών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών υπό τον μαέστρο Μιχάλη Σωτηράκη.

Τη βραδιά για την ενίσχυση των δομών του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, που παρουσίασε ο ηθοποιός Αντώνης Χαντζής, χαιρέτισε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνοντας το ακόλουθο μήνυμα: «Ως Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων έχουμε ως πρωταρχικό μας στόχο να προάγουμε τον πολιτισμό μέσα από ένα ανθρωποκεντρικό πρίσμα κοινωνικής προσφοράς και στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Θέτουμε στο επίκεντρο να υπηρετούμε τον Άνθρωπο μέσα από τον πολιτισμό, την παιδεία, την επιστήμη, να δρούμε με στόχο να πραγματοποιούμε το όραμά μας για μία καλύτερη κοινωνία, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Στο πλαίσιο αυτό, αγκαλιάζουμε κάθε ιδέα, κάθε πρωτοβουλία, κάθε δράση πολιτισμού που έχει ως επίκεντρο τον Άνθρωπο και συμβάλλει στο να γινόμαστε καλύτεροι ως άτομα και ως κοινωνία. Κάνοντας πράξη το σύνθημά μας «Πολιτισμός Δίπλα στον Άνθρωπο», η αποψινή μουσική βραδιά μετουσιώνει ακριβώς αυτό το κοινωνικό πρόσωπο του Πολιτισμού. Μέσα από τη μουσική ως μέσον έκφρασης της ευγένειας της ψυχής μας, μετατρέπουμε τις παιδικές μελωδίες σε δύναμη προσφοράς για τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται, για τους ανθρώπους της τέχνης, εκείνους τους εκπροσώπους του πολιτισμού, που στο διάβα της ζωής τους, γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο της μοίρας. Μέσα από το τραγούδι τους, μας μεταφέρουν σε ένα μέλλον ελπιδοφόρο όπως το οραματίζονται, όπως το βλέπουν, όπως το τραγουδούν. Η ματιά τους, η φωνή τους γίνεται για εμάς Δύναμη για προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Μας ξυπνά την ευαισθησία, την φιλευσπλαχνία και τον ανθρωπισμό μας, την παιδική ψυχή που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στη μαέστρο μας που μέσα από τις νότες και τις μελωδικές φωνές τους δημιουργούν πολιτισμό, εξωτερικεύουν την αγάπη τους, τη δύναμη της προσφοράς και μοιράζονται μαζί μας τα αγνά συναισθήματα που πλημμυρίζουν την καρδιά τους».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA