Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Μήνυμα Προέδρου Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Μ. Πατούλη Σταυράκη, με αφορμή την Ολυμπιακή Ημέρα

Με αφορμή τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας που καθιέρωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να γιορτάζεται την 23 Ιουνίου, ημέρα ίδρυσής της το 1894 και ανάθεσης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η Ολυμπιακή Ημέρα γιορτάζεται διεθνώς ως η Ημέρα που αναδεικνύει και μεταφέρει παντού την Ολυμπιακή Ιδέα, και το παγκόσμιο μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας, της ευγενούς άμιλλας και της συναδέλφωσης των λαών που αυτή ενσαρκώνει. Από τη γενέτειρα του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών ιδεωδών, από εδώ όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η Ημέρα αυτή πρέπει να έχει όχι μόνο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, με αποδέκτη την παγκόσμια κοινότητα. Ο Ολυμπισμός είναι η φιλοσοφία ζωής που εξάρει και συνθέτει σε ένα αρμονικό σύνολο τις ιδιότητες του σώματος, της θέλησης και του πνεύματος, και μέσω της εκπαίδευσης συμβάλλει στη διαδικασία ηθικής διαπαιδαγώγησης του σύγχρονου ανθρώπου. Οι αρχές του Ολυμπισμού αποτελούν πολύτιμη πηγή αξιών και ιδανικών που αναδεικνύουν την ανθρωπιστική και πολιτιστική αξία του αθλητισμού. Συνδυάζοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία, ο Ολυμπισμός επιδιώκει τη δημιουργία ενός τρόπου ζωής που βασίζεται στη χαρά της προσπάθειας, στην εκπαιδευτική αξία του καλού παραδείγματος και στο σεβασμό για τις πανανθρώπινες θεμελιώδεις ηθικές αρχές. Σκοπός του είναι να θέσει τον αθλητισμό στην υπηρεσία της αρμονικής ανάπτυξης του ανθρώπου για την προώθηση μιας ειρηνικής κοινωνίας, η οποία μεριμνά για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό και η υγιής διάπλαση της προσωπικότητάς του αποτελούν αναφαίρετο και ισότιμο δικαίωμα κάθε ανθρώπου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA