Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Μήνυμα Προέδρου Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, για τον θάνατο της μαέστρου Τερψιχόρης Παπαστεφάνου

Αναφορικά με την απώλεια της μεγάλης Ελληνίδας μαέστρου και διευθύντριας επί σειράς δεκαετιών της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα:

«Κάποιοι άνθρωποι στο διάβα της ζωής τους αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους. Και η μαέστρος Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, ταλαντούχα και πρωτοποριακή φύση, ήταν μία από τις εκπροσώπους του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού που σφράγισε με τη διαδρομή της τη χορωδιακή μουσική και μελοποίηση. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για το Μαρούσι που για περισσότερα από 30 συναπτά έτη διηύθυνετη Μικτή Χορωδία του Δήμου. Τιμή που της ανταπέδωσε η Δημοτική Αρχή, το 2016,μετονομάζοντας τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου σε “Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου Τερψιχόρη Παπαστεφάνου” ως ελάχιστη αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς της στον πολιτισμό και στο Μαρούσι. Με πλούσιο ρεπερτόριο, από έντεχνο τραγούδι, δημοτικά, ελαφρά λαϊκά, ελληνικά και ξένα, εκκλησιαστική μουσική, προκλασικά και κλασικά ολοκληρωμένα έργα, η χορωδία του Δήμου υπό την καθοδήγησή της διακρίθηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το έργοτης αποτελεί ένα σπουδαίο πολιτιστικό κεφάλαιο για την πόλη μας και πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Ως Όμιλος για την UNESCOΒορείων Προαστίων εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στα αγαπημένα της πρόσωπα για την απώλειά της. Θα παραμένει ζωντανή στη μνήμη μας μέσα από το πλούσιο και διαχρονικό έργο της».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA