Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων διενεργεί ακροάσεις νέων μελών για την Παιδική και τις νέες Χορωδίες του Ομίλου

Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, 16:00 και 18:00, Γραφεία Ομίλου (Λεωφ. Κηφισίας 100 και Μαραθωνοδρόμου 83, Μαρούσι)


Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστείων, στο πλαίσιο της επέκτασης των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, εμπλουτίζει τα χορωδιακά του σύνολα. Για τον σκοπό αυτό, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020 θα διενεργήσει ακροάσεις για τη στελέχωση των νέων χορωδιών του και τηνένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία για την καλλιτεχνική περίοδο 2020-2021.

Μέρος στις ακροάσεις μπορούν να λάβουν:

Για την Παιδική Χορωδία, παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών,
Για την Εφηβική Χορωδία, νέοι ηλικίας από 12 έως 22 ετών,
Για τη Χορωδία Ενηλίκων, άτομα ηλικίας από 23 ετών και άνω.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 16:00 για την Παιδική και Εφηβική Χορωδία και στις 18:00 για τη Χορωδία Ενηλίκωνστα γραφεία του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων (Λεωφ. Κηφισίας 100 και Μαραθωνοδρόμου 83, 2ος Όροφος). Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2106140823.

Κατά την ακρόαση, οι συμμετέχοντες θα εξεταστούν στη φωνητική ή/και ερμηνευτική τους ικανότητα αλλά και σε ακουστικές και ρυθμικές ασκήσεις. Όσοι διαθέτουν μουσικές σπουδές, γνώση κάποιου μουσικού οργάνου, θεατρικές σπουδές ή εμπειρία, εφόσον το επιθυμούν, παρακαλούνται να το δηλώσουν.

Οι Χορωδίες θα εμπλουτίσουν το μουσικό τους ρεπερτόριο, και εκτός από τις εκδηλώσεις του Ομίλου, θα πλαισιώνουν σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις άλλοτε με τη συμμετοχή ορχήστρας και άλλοτε όχι, ενώ με την ολοκλήρωση της καλλιτεχνικής περιόδου θα παρουσιάσουν μία μουσική παράσταση.

Οι συμμετέχοντες παιδιά , νέοι και ενήλικες, θα αποκτήσουν βασικές χορωδιακές δεξιότητες και θα εντρυφήσουν στη μουσική ανάγνωση μέσα από μία βιωματική διαδικασία. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως, κάθε Σάββατο, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση.

Ο κατάλογος με τα ονόματα των ατόμων που θα έχουν επιλεγεί, θα αναρτηθεί στη επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου www.unescovp.gr.

Με την ευκαιρία της πρόσκλησης σε ακρόαση για την εισδοχή νέων χορωδών, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCOΒορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, δήλωσε: «Δημιουργούμε τρεις νέες χορωδίες και εμπλουτίζουμε την παιδική μας χορωδία. Θέλουμε κάθε παιδί, κάθε νέος, και ενήλικας κάθε ηλικίας να μπορεί ισότιμα και αδιακρίτως να έχει πρόσβαση στη μαγεία που προσφέρει η μουσική παιδεία και έκφραση. Με αφετηρία το 2020 επενδύουμε περαιτέρω στον πολιτισμό και σε όσους αγαπούν την τέχνη, κάνουμε νέα καινοτόμα βήματα, χωρίς αποκλεισμούς, με αποδέκτες όλους τους συμπολίτες μας κάθε ηλικίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA