Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Στη βράβευση των γυναικών – δοτριών μυελού των οστών από τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»

 

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων στη βράβευση των γυναικών – δοτριών μυελού των οστών από τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»

Μ. Πατούλη: Η προσφορά είναι στη φύση της Μητέρας

Τις Μητέρες – δότριες μυελού των οστών τίμησε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας», με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Μητέρας, σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρέστη η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και μέλος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, εκφράζοντας τη στήριξή της στο «όραμα» της προέδρου του Συλλόγου και Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ώστε το κίνημα των δοτών μυελού των οστών να αποκτήσει δυναμική και στη χώρα μας.

Η κ. Μ. Βαρδινογιάννη, στη τοποθέτησή της, μίλησε για τη μεγάλη σημασία της προσφοράς σε αιμοπετάλια για πολλούς ασθενείς, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας,Σίσσυ Παυλοπούλου.

Από την πλευρά της, ηκ. Πατούλη, συνεχάρη όλες τις τιμώμενες γυναίκες για την προσφορά τους στον συνάνθρωπο, τονίζοντας:

«Η προσφορά είναι στη φύση της Μητέρας, η οποία λειτουργεί ως δότρια Ζωής από την πρώτη στιγμή που φέρνει στον κόσμο ένα νέο ανθρώπινο πλάσμα. Άρα, είναι πολύ φυσικό να πρωταγωνιστεί και σε κάθε άλλη πρωτοβουλία που στόχο έχει τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού των παιδιών μας, αυτό της υγείας.

Οι Μητέρες – δότριες μυελού των οστών που τιμήθηκαν σήμερα από την πρόεδρο του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” και Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, απέδειξαν ότι εκεί που υπάρχει περίσσευμα προσφοράς και Ανθρωπιάς, υπάρχει και Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Για την προσφορά τους στην Τράπεζα Μυελού των Οστών τιμήθηκαν οι δότριες Σοφία Μπουρμπάκη (πρώτη δότρια μυελού των οστών στην Ελλάδα), Μπερνάρντα Γκιάτα, Γεωργία ΧριστάκηΜαραγκάκη, Σοφία Σέρελη, Νάντια Μπατσάκη, Μαρία Γιαννίρη (πρόεδρος της Πανελλαδικής ΟργάνωσηςΓυναικών «Παναθηναϊκή») και Αννέτα Προεστού.

Λεζάντες

Photo 1: Η πρόεδρος του Ομίλου για τηνUNESCO Βορείων Προαστίων και ανεξάρτητη δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, με τη βραβευθείσα Σοφία Μπουρμπάκη, πρώτη δότρια μυελού οστών στην Ελλάδα.

Photo 2: Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και ανεξάρτητη δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη,  με την πρόεδρο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη και την Πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Photo 3:Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και ανεξάρτητη δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, με την πρόεδρο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA