Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Στην τελετή έναρξης του κύκλου εκδηλώσεων για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη Μάχη των Θερμοπυλών, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μ. Πατούλη Σταυράκη

Στην εναρκτήρια τελετή του κύκλου των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας στο Ζάππειο Μέγαρο, παρέστη η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη. Η εκδήλωση, την οποία προλόγισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, και χαιρέτισαν, επίσης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,  πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Βαρδινογιάννη.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και Πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία ορίστηκε Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής που θα αναλάβει την οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων για τον Εορτασμό των 2.500 xρόνων.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στην τελετή που άνοιξε τον κύκλο των επετειακών εκδηλώσεων για τα ιστορικά γεγονότα που αναχαίτισαν την επέλαση των Περσών προς τη Δύση, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

«Φέτος, συμπληρώνονται 25 αιώνες από τη μάχη στα Στενά των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, που σηματοδότησαν τη δια ξηράς και δια θαλάσσης ανακοπή της καθόδου των Περσών προς τη Δύση. Ως Έλληνες, απόγονοι μεγάλων ανδρών από την εποχή των 300 του Λεωνίδα μέχρι τους ένδοξους ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Έπους του ’40, με την ευκαιρία της συγκεκριμένης Επετείου, οφείλουμε να αναδείξουμε τη σπουδαιότητα αυτών των παγκόσμιας εμβέλειας ιστορικών γεγονότων για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο και πολιτισμ αλλά και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και ανδρείας. Εάν δεν ήταν τα αναχώματα της Σαλαμίνας και των Θερμοπυλών άλλος θα ήταν ο ρους της ιστορίας, όχι μόνο σε επίπεδο οριοθέτησης Ανατολής και Δύσης αλλά και σε επίπεδο διανόησης, επιστήμης, πολιτικήςοργάνωσης. Ως σύγχρονοι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για τους προγόνους μας, έχουμε κάθε λόγο να τους τιμούμε, να υπερασπίζουμε την ιστορία μας και να διαδίδουμε την ιστορική γνώση και αλήθεια σε όλον τον κόσμο. Είναι καιρός ως Έθνος, αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία από τα διδάγματα της ιστορίας, να αρχίσουμε με ενότητα και ομοψυχία να χτίζουμε ένα ελπιδοφόρο και αντάξιο του παρελθόντος μας μέλλον. Και ησυγκεκριμένη Επέτειος προσφέρει το έναυσμα για αφύπνιση της ιστορικής μνήμης και τη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας να επαναπροσδιορίσουμε τα εκείνα τα ιδανικά που διαχρονικά προσδιορίζουν την πορεία μας ως Έθνος στο παγκόσμιο “γίγνεσθαι”». Flowers 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA