Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Συγχαρητήριο μήνυμα της Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και εκλεγείσας δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη προς τους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, εκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου και εκπαιδευτικός φιλόλογος Μαρίνα ΠατούληΣταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα προς τους συμμετέχοντες μαθητές των φετινών Πανελλήνιων εξετάσεων:

«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα είναι διάχυτη η συγκίνηση μου στο άκουσμα της είδησης της επιτυχίας μαθητριών και μαθητών μου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και για όλα τα παιδιά που έδωσαν τον δικό τους αγώνα στον στίβο της γνώσης. Σήμερα για όσους έδωσαν τον προσωπικό τους στοίχημα διεκδικώντας και πετυχαίνοντας μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι μία ξεχωριστή ημέρα, μία ημέρα που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή. Σήμερα οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς ανταμείβονται. Για όλους εσάς ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή και στη σταδιοδρομία σας ξεκινά. Ολόψυχα σας συγχαίρω για την κατάκτηση του στόχου σας. Η επιτυχία σας μάς κάνει όλους υπερήφανους, γονείς, συγγενείς, φίλους, δασκάλους. Σας εύχομαι ολόψυχα το νέο σας ξεκίνημα να είναι δημιουργικό και γεμάτο από ευκαιρίες για να κάνετε πραγματικότητα τα όνειρά σας. Πολλές ευκαιρίες, όμως, περιμένουν και τα υπόλοιπα παιδιά μας που έδωσαν τον δικό τους αγώνα, βρέθηκαν ένα βήμα πριν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά δεν τα κατάφεραν. Τα συγχαίρω για την προσπάθεια και θέλω να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να το βάζουν κάτω. Τίποτα δεν κρίνεται και δεν τελειώνει με μία εξεταστική διαδικασία. Η ζωή είναι γεμάτη από προκλήσεις καιευκαιρίες για μάχες και διεκδικήσεις όπου ο καθένας μπορεί να βρει τον δρόμο του και να βγει νικητής, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα ταλέντα και τις δεξιότητες του. Ευχή μου είναι κάθε νέο παιδί να βρει το δικό του βηματισμό στη ζωή και να πορευτεί με επιτυχία σε ό,τιεπιλέξει, μη ξεχνώντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι η διαδρομή προς την κατάκτηση της γνώσης και της εμπειρίας. Θέτοντας τον προσωπικό του στόχο, με προσπάθεια, επιμονή, μαχητικότητα είμαι βέβαιη ότι ο καθένας θα βρει την δική του  Ιθάκη. Χαρά μου θα είναι τον δρόμο αυτόν να τον χαράξουν στην πατρίδα τους, στον τόπο τους ώστε κάποια στιγμή να ανασταλεί αυτή η πορεία αφαίμαξης της νέας γενιάς, του σημαντικότερου εθνικού μας κεφαλαίου, των παιδιών μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA