Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Έναρξη δραστηριοτήτων του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων

Έναρξη δραστηριοτήτων του Ομίλου για την Unesco

Βορείων Προαστίων

Μαρίνα Πατούλη: «Εμείς κάνουμε την Αρχή για ένα καλύτερο Αύριο»

Με μια μεγαλειώδη εκδήλωση κοινωνικού περιεχομένου θα πραγματοποιήσει συμβολικά την έναρξη των δραστηριοτήτων του ο Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων Αττικής, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19.30, στο χώρο της Αγοράς του Ολυμπιακού Σταδίου (Στοά Καλατράβα). Μια ημέρα μετά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας, η επικεφαλής του Ομίλου, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης & εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, θα αναγγείλει την επίσημη έναρξη των οραματικών στόχων του Ομίλου για την Unesco Β. Προαστίων από το χώρο της Αγοράς του Ολυμπιακού Σταδίου, απ’ όπου πέρασαν πριν 13 χρόνια όλοι οι λαοί του κόσμου για να τιμήσουν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Υφηλίου. Εκεί λοιπόν, θα γίνουμε συμμέτοχοι της ελπίδας για τη γέννηση ενός νέου οράματος που θα δώσει άλλη διάσταση στους κατοίκους αλλά και στο περιβάλλον που ζούμε και αναπτυσσόμαστε.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του Ομίλου συνδυάζεται με την κορύφωση των πρωτοβουλιών του Δήμου Αμαρουσίου να καθιερώσουν το Μαρούσι, Παγκόσμιο Κέντρο Τουρισμού Υγείας, Άθλησης & Επιχειρηματικότητας. Έχοντας στο επίεκντρο των ενεργειών μας τον σεβασμό των κοινών αξιών και των ιδεωδών όλων των πολιτισμών, προωθώντας παράλληλα τους οικουμενικούς σκοπούς και τους στόχους που θέτει διαχρονικά η UNESCO θεωρούμε χρέος μας να συμβάλουμε με τη σειρά μας στη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης για όλους. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με αντιπροσωπευτικούς Φορείς της Κοινωνίας, την ημέρα αυτή διοργανώνουμε μια μεγάλη γιορτή με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για να σηματοδοτήσουμε την πορεία μας στο κοινό όραμα. Για να δώσουμε μεγαλύτερη πνοή στις τοπικές μας κοινωνίες και να εμπνεύσουμε το μέλλον και τις προσδοκίες των παιδιών μας.

Σε μια μοναδική συναυλία Αγάπης γινόμαστε «Ταξιδιώτες του Ονείρου» και υποδεχόμαστε «επί σκηνής» τον Γιώργο Χατζηνάσιο μαζί με 300 παιδικές φωνές ελπίδας & αισιοδοξίας, σε ένα πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο.

Στη μεγάλη γιορτή Ανθρωπισμού και Πολιτισμού ας μη λείψει κανείς αναφέρει στην ανοιχτή πρόσκληση που απευθύνει η επικεφαλής του Ομίλου κα Πατούλη σημειώνοντας τα εξής:

«Πρόκειται για ένα μια μεγάλη γιορτή αισιοδοξίας, ελπίδας και γόνιμων ιδεών που σηματοδοτεί το μέλλον. Ένα μέλλον που οραματιζόμαστε μέσα από τα μάτια των παιδιών μας. Μια νέα Αρχή αναπτυξιακών προοπτικών σε κοινωνικό, επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο για όλους. Για τις πόλεις και τους κατοίκους της. Μια νέα φιλοσοφία αρχών και θέσεων του Ομίλου μας, που ταυτίζεται με την ίδια την εξέλιξη της κοινωνίας. Με το όραμα που θέτουμε εξαρχής για την επίτευξη των ανθρωπιστικών στόχων, μέσα από την πολιτιστική, επιστημονική και εκπαιδευτική μας λειτουργία. Οφείλουμε λοιπόν να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας και να δημιουργούμε την ελπίδα στις νέες γενιές ότι τίποτα δεν τελείωσε. Αλλά τα πάντα ξεκινούν από εμάς. Εμείς κάνουμε την Αρχή για ένα καλύτερο Αύριο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Επίσης, μεγάλος αριθμός υποστηρικτών και χορηγών – επιχειρήσεων γίνονται κοινωνοί της εν λόγω πρωτοβουλίας.

Στο ανοιχτό κάλεσμα που απευθύνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ & του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Την Πέμπτη 15 Ιουνίου ξεκινάμε το οδοιπορικό μας στο όνειρο: την καθιέρωση του Αμαρουσίου ως παγκόσμιο κέντρο Τουρισμού Υγείας, Άθλησης και Επιχειρηματικότητας. Την ημέρα αυτή διοργανώνουμε μια μεγάλη γιορτή για να σηματοδοτήσουμε την πορεία μας στο κοινό όραμα, να κάνουμε το Μαρούσι πρότυπη Πόλη. Την πιο κρίσιμη περίοδο για τη Χώρα μας, επιλέγουμε ως Δήμος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την κοινωνία και το «υγιές» επιχειρείν αναδεικνύοντας τα ισχυρά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως τόπος. Σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο ενώ την παρουσίαση θα έχει ο γνωστός παρουσιαστής κ. Νίκος Παπαδάκης. Συμμετέχουν οι παιδικές χορωδίες:

  • Σπύρου Λάμπρου (Διεύθυνση: Σπύρος Λάμπρου)
  • Εθνικών Ωδείων Αμαρουσίου – Ηρακλείου (Διεύθυνση: Εύη Χλωρού)
  • Con Anima (Διεύθυνση: Ιουλία Τζαννετουλάκου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA