Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

Μόνο ενωμένοι θα επιτύχουμε τη λύτρωση σε εθνικό και τοπικό επίπεδο

Φίλες και Φίλοι,

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης γεννά την ελπίδα, σηματοδοτεί τη νίκη της ζωής επί του θανάτου και αποδεικνύει ότι ο αγώνας για το δίκαιο και την αλήθεια ποτέ δεν είναι μάταιος.

Με αισιοδοξία και ελπίδα μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητάς μας και να βγούμε από τα σύγχρονα αδιέξοδα που γεννά η κρίση και τα σκληρά οικονομικά μέτρα που πλήττουν την ελληνική οικογένεια. Έχουμε υποχρέωση, ο καθένας από τη δική του θέση ευθύνης, να καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας ζωντανές.

Σε τοπικό αλλά και υπερτοπικό επίπεδο μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις, προάγοντας ταυτόχρονα τις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς για εθνική και κοινωνική ανάταση. Την πιο κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, o καθένας μας μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά, μέσα από το προσωπικό του παράδειγμα.

 Έχουμε ανάγκη ως έθνος, ως ενεργοί πολίτες, να παραμερίσουμε τις διαφωνίες, τις συγκρούσεις και τα εγωιστικά μας θέλω, να γίνουμε μια γροθιά, να συνεργασθούμε, για να διαμορφώσουμε από κοινού ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να θεμελιώσουμε και να χτίσουμε τη νέα  Εποχή, δίνοντας όραμα στα όνειρα της νέας γενιάς.

Τότε μόνο η Πατρίδα μας θα βρει τη λύτρωση από την πολυεπίπεδη, -οικονομική και ανθρωπιστική-, κρίση που αντιμετωπίζει και θα χαράξει μια νέα πορεία ανάλογη της Ιστορίας και του Πολιτισμού της.

Εύχομαι από καρδιάς το φετινό Πάσχα να φέρει υγεία, ελπίδα και δύναμη σε όλους μας, ώστε ν’ αγωνιστούμε για την καλύτερη ποιότητα ζωής των πόλεων και των δημοτών μας.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.

Εκπαιδευτικός – Φιλόλογος

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA