Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Εκδήλωση από τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων με την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και της Κ.Ε.Δ.Α με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι»
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ., Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι)

Με αφορμή την 70ή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων πραγματοποιεί με την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. εκδήλωση και θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο κοινωνικό “γίγνεσθαι”». Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Η εκδήλωση λόγου και τέχνης «μιλά» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μέσα από τα παιδιά και με αποδέκτες τα παιδιά. Τα παιδιά της Χορωδίας του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων θα ενώσουν τις φωνές τους για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ερμηνεύοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό τη διεύθυνση της μαέστρου του Ομίλου Εύης Χλωρού. Το δικό τους μήνυμα θα δώσουν και οι χορευτές με αμαξίδιο της ομάδας Danzarte μαζί με τις δασκάλες τους Δέσποινα Κουκλάκη και Φλώρα Καραβελατζή. Και όλα αυτά με σκοπό την ενίσχυση του έργου του Σικιαρίδειου Ιδρύματος μέσα από το παράλληλο φιλανθρωπικού bazaar των παιδιών της δομής.

Για τα ανθρώπινα δικαιώματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Δικαίου, της Ισότητας, της Νεολαίας, του Αθλητισμού, της Υγείας, του Ανθρωπισμού θα μιλήσουν:

Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ομιλία με θέμα: «Πολιτισμός, Αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα»
Ελίζα Βόζεμπεργκ, Δικηγόρος – πολιτικός, Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας, ομιλία με θέμα: «Η Νομική διάσταση της Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»
Φωτεινή Βρύνα, Περιφερειακή Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής, Επικεφαλής Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ομιλία με θέμα: «Λέμε Στοπ στην ΈμφυληΒία»
Γιώργος Κορμάς, ιατρός, εκπρόσωπος Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ομιλία με θέμα: «Δικαιώματα του Παιδιού στο Διαδίκτυο»
Γιάννης Κωστάκης, Παραολυμπιονίκηςκολύμβησης και παγκόσμιος πρωταθλητής, κορυφαίος για το έτος 2013, ομιλία με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Δικαιώματα Αθλητών Με Αναπηρία»
Κωνσταντίνος Πάντος, Γυναικολόγος, Πρόεδρος Κλινικής «Γένεσις», ομιλία με θέμα: «Το Δικαίωμα της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής»
π. Δημήτρης Παπαδάκης, Ιερέας – Καθηγητής Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, ομιλία με θέμα: «Ειδική Θεραπευτική Παρέμβαση σε παιδιά με ξεχωριστή αντιμετώπιση»

Την εκδήλωση θα συντονίσουν η Δημοσιογράφος Εύα Ντελιδάκη και ο Υπεύθυνος Δημοσίων – Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου για την UNESCOΒορείων Προαστίων Νίκος Παπαδάκης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα βρίσκεται σε εξέλιξη Χριστουγεννιάτικου Bazaar με χειροτεχνίες και κατασκευές από τα παιδιά του Σικιαριδείου Ιδρύματος για την ενίσχυση του έργου του.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με κοκτέιλ και μουσικό δρώμενο σε σαξόφωνο και πιάνο ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA