Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Μηνύματα σεβασμού στην αξία του Ανθρώπου στην εκδήλωση «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι» του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων με την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και της Κ.Ε.Δ.Α

 

Μηνύματα ισότητας και σεβασμού στην αξία του Ανθρώπου με όλα τα μέσα έκφρασης έδωσαν παιδιά, άτομα με κινητικά προβλήματα και ομιλητές στην εκδήλωση και θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο κοινωνικό “γίγνεσθαι”» που πραγματοποίησε ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων με την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου με αφορμή την 70ή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, το μήνυμα στο δικαίωμα όλων στην αγάπη, στην ειρήνη, στην ίση μεταχείριση έστειλαν τα παιδιά της Χορωδίας του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων ερμηνεύοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό τη διεύθυνση της μαέστρου του Ομίλου Εύης Χλωρού και οι χορευτές με αμαξίδιο της ομάδας Danzarte μαζί με τις δασκάλες τους Δέσποινα Κουκλάκη και Φλώρα Καραβελατζή.

Ανοίγοντας το σκέλος των ομιλιών, για τον Πολιτισμόως Αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα και ως έκφραση σε επίπεδο καθημερινότητας αλλά και ως θεμελιώδες δημόσιο αγαθό, μίλησε η Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Ανθρώπου να έχει ισότιμη και καθολική πρόσβαση στο αγαθό του πολιτισμού. Αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας σε όλες τις βαθμίδες να το κατοχυρώνει και να το διασφαλίζει. Ο στόχος και η πρόκληση που έχουμε είναι σαφής! Έχουμε καθυστερήσει ως κοινωνία σε όλα τα επίπεδα να προσφέρουμε το αίσθημα της ελευθερίας, της χαράς και της συμμετοχής ισότιμα στους συνανθρώπους μας, τεκμηριώνοντας στην πράξη και στην καθημερινότητα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές: λειτουργικές και φιλόξενες πόλεις, καθολικά προσβάσιμες. Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων μας. Να γίνουμε και εμείς καλύτεροι άνθρωποι στην καθημερινότητά μας. Να απαιτήσουμε υποδομές προσβασιμότητας σε κάθε δημόσιο κτήριο, υπηρεσία, σχολείο, χώρο πολιτισμού. Ο πολιτισμός ως κορυφαίο δημόσιο αγαθό συνδέεται με την ποιότητα της ζωής μας, διαπερνά όλες τις πολιτικές μας.Και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή στην κατεύθυνση αυτή. Στην εποχή μας, οφείλουμε να προσεγγίσουμε τον πολιτισμό όχι μόνο ως θεμελιώδες δημόσιο αγαθό αλλά πρωτίστως ως αντίδοτο στην πολύπλευρη και επιδεινούμενη αξιακή και ανθρωπιστική κρίση στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι!»


Η Πρόεδρος του Ομίλου κ. Πατούλη Μαρίνα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου Νίκο Πέππα, για την ουσιαστική υποστήριξη στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τους εκλεκτούς ομιλητές για τη θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα του Ομίλου αλλά και το κοινό που αγκάλιασε την πρωτοβουλία.

Με τη σειρά του, την εκδήλωση χαιρέτισε και ο κ. Πατούλης, ο οποίος εστίασε στον πολιτισμό ως ισότιμο δικαίωμα για καθολικά προσβάσιμες και ανθρώπινες πόλεις για όλους ανεξαιρέτως.

Για τα ανθρώπινα δικαιώματα με επίκεντρο την ισότητα ομιλία με θέμα: «Λέμε Στοπ στην Έμφυλη Βία»απεύθυνε η Φωτεινή Βρύνα, Περιφερειακή Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής, Επικεφαλής Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, για τα δικαιώματα του Παιδιού στο Διαδίκτυο μίλησε ο Γιώργος Κορμάς, ιατρός, εκπρόσωπος Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, για τα δικαιώματα των αθλητών με αναπηρία μίλησε ο Γιάννης Κωστάκης, Παραολυμπιονίκης κολύμβησης και παγκόσμιος πρωταθλητής, για το δικαίωμα της ανθρώπινης αναπαραγωγής μίλησε ο Κωνσταντίνος Πάντος, γυναικολόγος και πρόεδρος Κλινικής «Γένεσις», για την ειδική θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με ξεχωριστή αντιμετώπιση μίλησε ο πατέρας Δημήτρης Παπαδάκης, ιερέας και καθηγητής Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης. Την εκδήλωση συντόνισαν η δημοσιογράφος Εύα Ντελιδάκη και ο υπεύθυνος Δημοσίων – Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Νίκος Παπαδάκης.

Στο πλαίσιο της βραδιάς φιλοξενήθηκε και φιλανθρωπικό bazaar για την ενίσχυση του έργου του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, δομής για παιδιά με αυτισμό και νοητική υστέρηση.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με κοκτέιλ και μουσικό δρώμενο σε σαξόφωνο και πιάνο ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Παναγιώτης Βραχνός, ο Αντιδημάρχος Αμαρουσίου Κώστας Ρώτας, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι ΑμαρουσίουΔημήτρης Σμυρνής, Ελένη Λέκκα, Μιχάλης Ρούσσος, ο Πρόεδρος της Β4 ΝΟ.Δ.Ε ΝΔ Σπύρος Αβραμάκος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυσης – Πεύκης «Λυκόβρυση – Πεύκη, τελεία και παύλα» Δημήτρης Κωνσταντός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λυκόβρυσης – Πεύκης Κώστας Μπαλδεράνος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος, ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μάρκος Μιχαλάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Γιατρών Παιδιάτρων Αττικής Κώστας Νταλούκας, η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» Μαρία Γιαννίρη, η Πρόεδρος του παραρτήματος Αμαρουσίου – Πεύκης της οργάνωσης «Παναθηναϊκή» Βάσω Γεωργοπούλου, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών Αμαρουσίου «ο Νόστος» Πελαγία Χατζηβαγιάνη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αμαρουσίου «Δωδώνη» Ηλίας Ζορμπαλάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου Δημήτρης Κοσμίδης, ο διευθυντής του Αθλητικού Συλλόγου «Τρίτων» Αμαρουσίου Δημήτρης Βλαντής, η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου, η Πρόεδρου της ΑΜΚΕ «Θέλω» και υπεύθυνη τομέα τουρισμού της ΝΔ Κορίνα Λιούτα, η Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πολιτεύτρια Ιωάννα Καλατζάκου, η εκδότρια της εφημερίδας «Αθμόνιο Βήμα» Εβίτα Ζέρβα, η διευθύντρια της ιστοσελίδας «Η Θέση» Μαριλένα Αντωνοπούλου, καθώς και λοιποί εκπρόσωποι συλλόγων και τοπικών φορέων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, μέλη του Ομίλου για την UNESCO και πλήθος κόσμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA