Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Εκπαίδευση στη ρομποτική για τα παιδιά του ΚΔΑΠ του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων από τον κορυφαίο οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής STEM Education


Το πλαίσιο
της συνεργασίας του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών STEM Education για το πρόγραμμαεκπαιδευτικής ρομποτικής στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Ομίλου, επισημοποίησαν η Πρόεδρος του Ομίλου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, και ο Πρόεδρος του STEM Education Ιωάννης Σομαλακίδης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκεπαρόντος και του εκπροσώπου του μη κερδοσκοπικούOργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης STEM WRO Hellas Άρη Λούβρη.

Μέσα από υιοθέτηση και τη χρήση σύγχρονων μεθόδων και καινοτόμων εφαρμοσμένων τεχνολογιών, που είναι ειδικά αναπτυγμένες για αυτό το σκοπό, υψηλού επιστημονικού επιπέδου ειδικοί στο αντικείμενο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και στις αρχές του STEM,καθοδηγούν τα παιδιά στην ενεργό συμμετοχή και στην επιστημονική γνώση.

Με δεδομένο ότι η πρακτική και βιωματική εμπειρία αποτελούν ουσιαστικό μέρος της εκμάθησης των φυσικών επιστημών, με τη βοήθεια ενός Κιτ Φυσικών Επιστημών τα παιδιά ερευνούν, ανακαλύπτουν και διδάσκονται με επιτυχία ένα ευρύ φάσμα βασικών δραστηριοτήτων – πειραμάτων με τη χρήση υλικών μικροκλίμακας. Το Κιτ περιέχει όλον τον εξοπλισμό (hardware) που απαιτείται για να πραγματοποιηθούν 103 δραστηριότητες – πειράματα.

O Οργανισμός WRO Hellas, με επιστημονικό συνεργάτη τον STEM Education, διεξάγει κατ’ αποκλειστικότητα τους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Σε Ελλάδα και Βαλκάνια, και αποτελεί τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™ – W.R.O.™) στην Ελλάδα με σημαντικές διακρίσεις Ελλήνων μαθητών.

Σχολιάζοντας ότι στο πρόσωπο της Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων κ. Πατούλη, «βρήκε μία οραματίστρια – συνοδοιπόρο στο διαχρονικό εγχείρημά τους για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής», ο Πρόεδρος του STEMEducation Ιωάννης Σομαλακίδης, δήλωσε για τη συνεργασία:


«Ως STEM Education θεωρούμε ότι η συνεργασία του με την UNESCO, και ειδικά με τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων όπου Πρόεδρος είναι η κυρία Μαρίνα Πατούλη, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα στους μαθητές της χώρας μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αγκαλιάζονται από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, από τους γονείς, από τους μαθητές, διότι σκοπό έχουν να προάγουν πρόσθετη γνώση και να δώσουν ιδιαίτερες εμπειρίες και δεξιότητες στα παιδιά της πατρίδας μας».

Με την ευκαιρία της έναρξης της συνεργασίας, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, δήλωσε:

  1. «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΚΔΑΠ του Ομίλου έχουμε στο πλευρό μας συνεργάτες από τους πλέον καταξιωμένους στο είδος τουςόπως ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός WRO Hellas στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία προσφέρουμε την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργική τους ευφυΐα και την επιστημονική περιέργεια, να γίνουν “μικροί μηχανικοί” ανακαλύπτοντας διασκεδαστικά τα μυστικά της επιστήμης αλλά και περαιτέρω να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους, γνωστικές, κοινωνικές, σταδιοδρομίας αλλά και ζωής. Είναι εντυπωσιακό πώς τα παιδιά με τη βοήθεια ενός κύβου, μπορούν να διδαχθούν όλη την ύλη της φυσικοχημείας της Ε και ΣΤ Δημοτικού. Αντίστοιχα εντυπωσιακός είναι και ο ρόλος της ρομποτικής για τα παιδιά ως αντίβαρο έναντι των κινδύνων του Διαδικτύου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA