Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Επετειακή έκθεση με τίτλο «Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ’40 στα μανταλάκια» διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Έκθεση με θέμα: «Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ’40 στα μανταλάκια» πραγματοποιεί ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί ανήμερα της Εθνικής Επετείου του Έπους του 1940, Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης».

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 45 πρωτοσέλιδα του πολεμικού Τύπου, εφημερίδες τοίχου, λιθογραφίες από την προσωπική συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιου συλλέκτη, Συνταγματάρχη ε.α. και θα είναι επισκέψιμη την Κυριακή 28  Οκτωβρίου από τις 12 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. (Βασ. Σοφίας, πλατεία Ηρώων, Μαρούσι).

Αναφορικά με τη φιλοξενία της επετειακής έκθεσης για το χρονικό του Αγώνα μέσα από τον Τύπο των ημερών, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ως Όμιλος θεωρούμε ότι η κατάκτηση της ιστορικής γνώσης μπορεί να επιτευχθεί μέσα από βασικά εργαλεία όπως είναι και η αυτοψία του παρελθόντος μέσα από τον Τύπο της εποχής. Με αφορμή την εθνική μας επέτειο, επιθυμία μας ήταν να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με τα γεγονότα που σημάδεψαν τον Αγώνα κατά των Γερμανών και οδήγησαν στη νικηφόρα έκβασή του. Η αξιόλογη συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιουήταν το όχημα για να «ζωντανέψουμε» στη φιλόξενη πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου τις ημέρες της Κατοχής όπως αυτές καταγράφηκαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Αγώνα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA