Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Να «χτίσουμε» ξανά τη δυναμική που κάθε Έλληνας κρύβει μέσα του.

Ενόψει του εορτασμού της Εθνικής Επετείου του Έπους του 1940, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Στις μεγάλες εθνικές μας στιγμές, η περισυλλογή ως ελάχιστη πράξη σεβασμού και απόδοσης τιμής προς τους ένδοξους προγόνους μας είναι υπόθεση που αφορά όλους τους Έλληνες. Στρέφοντας το βλέμμα στα διδάγματα της ιστορίας μας μπορούμε να πορευτούμε με σιγουριά στο παρόν και στο μέλλον, αντιτάσσοντας ένα μεγάλο σύγχρονο “ΟΧΙ” σε όσους επιβουλεύονται την πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας. Έχουμε ηθικό χρέος να μεγαλώσουμε παιδιά μικρά σε λιποψυχία, μεγάλα σε ανδριοσύνη, αντάξια των ηρώων προγόνων τους. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας να τους μεταδώσουμε ακέραιη την ιστορική αλήθεια και την ιστορική μνήμη. Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε μία εθνική επανεκκίνηση αποκαθιστώντας πρωτίστως τα λάθη μας ως κοινωνία σε βάρος της νέας γενιάς της πατρίδας μας.

»Για να έχουμε μέλλον, για να έχουν τα παιδιά μας μία πατρίδα ελεύθερη, ασυμβίβαστη, έχουμε ευθύνη να ξαναφέρουμε στο επίκεντρο αυτά που μας ενώνουν και να “χτίσουμε” ξανά τη δυναμική που κάθε Έλληνας κρύβει μέσα του, και όταν ενεργοποιείται τα έθνη υποκλίνονται. Τότε θα είμαστε και πάλι σε θέση να γράψουμε νέες λαμπρές σελίδες, νέα κεφάλαια ανδρείας και υπερηφάνειας στο μακραίωνο βιβλίο της ιστορίας μας ως έθνος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA