Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Πεύκη,  Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μαρίνα Πατούλη: «Εθελοντική Αιμοδοσία. Μια υπέρτατη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.  Πράξη ελπίδας. Μήνυμα ζωής».

Προάγοντας την ιδέα του κοινωνικού εθελοντισμού και της αλληλεγγύης η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης & Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, ενίσχυσε τις προσπάθειες της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στην Πεύκη τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης. Η ίδια συνεχάρη τη Διευθύντρια Τρίτης Ηλικίας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κα Άννα Γαϊτανίδου για την προώθηση στοχευμένων κοινωνικών πρωτοβουλιών, όπως η εθελοντική αιμοδοσία, το νέο όραμα φιλοσοφίας που έχει εμφυσήσει και υιοθετεί στο Νομικό Πρόσωπο, στο πλαίσιο ανάληψης των ευρύτερων διοικητικών της καθηκόντων αλλά και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθητοποίησης που την διακρίνει ως Άνθρωπο. Συνεχάρη επίσης τους εθελοντές αιμοδότες και τους εργαζόμενους του πολυϊατρείου για την προσφορά τους στο συνάνθρωπο.

Η κα Πατούλη μαζί με τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου της UNESCO .Π. που προσήλθαν στο χώρο της εθελοντικής αιμοδοσίας, συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία της αιμοδοσίας ενισχύοντας έμπρακτα τις ανάγκες της Τράπεζα Αίματος του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η κα Πατούλη απευθύνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα για την ανάγκη προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας στον τόπο μας, τονίζοντας τα εξής:

«Σε μία χώρα στην οποία οι ανάγκες σε αίμα είναι τεράστιες, η εθελοντική αιμοδοσία αποκτά ουσιαστικό νόημα για την κοινωνία. Η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο βρίσκουν ως έννοιες το πραγματικό τους περιεχόμενο, όταν μετουσιώνονται σε πράξεις ειλικρινούς προσφοράς. Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας του τον Άνθρωπο, προωθεί και στηρίζει τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και κατ’ επέκταση της χώρας μας. Η ανιδιοτελής προσφορά στους τους συνανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, είναι υπόθεση όλων μας».

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA