Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Η Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μ. Πατούλη Σταυράκη, στην επίσημη παρουσίαση του Γραφείου Ισότητας των Δύο Φύλων στο Μαρούσι

«Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει ενεργό ουσιαστικό ρόλο στην εξάλειψη των έμφυλων και κάθε άλλης μορφής διακρίσεων»

Στην εκδήλωση «Ισότητα των Φύλων σήμερα: Ανάγκη και όχι Πολυτέλεια» που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου με αφορμή την έναρξη λειτουργίας Γραφείου Πολιτικών για την Ισότητα των Φύλων, παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η αποστολή του Γραφείου Πολιτικών για την Ισότητα των Φύλων του Δήμου Αμαρουσίου, ο ρόλος και οι δράσεις του σε τοπικό επίπεδο, ενώ προβλήθηκε βίντεο με θέμα τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα.
Με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης της έναρξης λειτουργίας του Γραφείου Ισότητας στο Μαρούσι, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO κ. Πατούλη, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα: «Ως Όμιλος που υπερασπίζουμε τις αξίες του ανθρωπισμού και των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην αξιοπρέπεια, στην ίση μεταχείριση, στην ίση προστασία από κάθε διάκριση, καλωσορίζουμε κάθε πρωτοβουλία και προσπάθεια μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση που έχει ως στόχο να ξεριζώσει στερεότυπα και προκαταλήψεις που αφορούν σε κάθε μορφή διάκρισης, και εν προκειμένω τις ανισότητες που συναντάμε μεταξύ των δύο φύλων. Εάν πραγματικά ως κοινωνία επιθυμούμε να αλλάξουμε το τοπίο επί της ουσίας και όχι απλά σε θεωρητικό επίπεδο, απαιτούνται ρηξικέλευθες αποφάσεις και πολιτικές, αλλαγή προτύπων και συμπεριφορών μέσα από τα σχολεία μας αλλά και μέσα από στοχευμένες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες με όχημα την τοπική αυτοδιοίκηση στο σύνολο του πληθυσμού».
Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πέτρος Κόνιαρης, ενώ εισήγηση πραγματοποίησε η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών Ζωή Μαγουλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA