Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Κύρια σημεία συνέντευξης Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, για το EUBackstage με την Ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου Πρώτη ευρωπαϊκή συνέντευξη για το Δίκτυο «Τέχνη Χρω» από την καρδιά των Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στην έναρξη της συνέντευξης η κ. ΠατούληΣταυράκη, αναφέρθηκε στην επιλογή του δελφικού παραγγέλματος «Τέχνη Χρω» ως διακριτικό τίτλο του Δικτύου, δηλαδή η τέχνη ως στοιχείο να αντλεί κανείς έμπνευση μέσα από αυτήν ενώ την ασκεί, αλλά και στον κύκλο των επαφών της στην Ευρώπη με σκοπό την προβολή του Δικτύου που απαρτίζεται ήδη από 85 Δήμους, έχει ως ιδρυτικά μέλη την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Δίκτυο Δήμων Βιώσιμης Ανάπτυξης και συνεχίζει να εντάσσει και νέα μέλη.

«Πρόκειται για έναν κινητήριο αυτοδιοικητικόμοχλό που εστιάζει σε θέματα πολιτισμού, παιδείας, περιβάλλοντος με μία βασική ιδιαιτερότητα που το διαφοροποιεί από τα άλλα δίκτυα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Έχουμε πετύχει μία στρατηγική συμμαχία με το Γραφείο Επικοινωνίας του Ο.Η.Ε για Ελλάδα και Κύπρο, με στόχο να προωθήσουμε, να προάγουμε στην Ελλάδα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε μέσα από την κωδικοποίηση, τον χάρτη” θα έλεγα των πανανθρώπινων δικαιωμάτων για την ευημερία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα».

Εστιάζοντας η συζήτηση στη σημασία της πρωτοβουλίας για την προώθηση των στόχων του Ο.Η.Ε για την τρέχουσα δεκαετία μέσα από την αυτοδιοίκηση, αλλά και στα οφέλη της ενεργοποίησης του Δικτύου υπό την ομπρέλα του Γραφείου Επικοινωνίας του Ο.Η.Ε για Ελλάδα και Κύπρο σε επίπεδο

καθοδήγησης και ευρωπαϊκής προβολής, η κ. Πατούλη Σταυράκη, αναφέρθηκε στο έλλειμμα που υπάρχει στη χώρα μας όσον αφορά στην προώθηση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης με ορίζοντα το 2030. «Για αυτό και μέσα από αυτή την εθνική δύναμη που αποτελεί η αυτοδιοίκηση θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Ευρώπη και τον Ο.Η.Ε για να προάγουμε αυτούς τους 17 στόχους και τον πολιτισμό».

Αναφερόμενη στις δράσεις που προγραμματίζει το Δίκτυο, μίλησε για εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και πιλοτικά προγράμματα με επίκεντρο τα σχολείαμε σημείο αναφοράς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με στόχο να γνωρίσουν τους 17 στόχουςβιώσιμης ανάπτυξης, όπως, επίσης, για δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, προώθησης της φιλοσοφίας της κυκλικής οικονομίας.

Με αναφορά στην «Πράσινη Συμφωνία» που βρίσκεται στο επίκεντρο της επόμενης προγραμματικής περιόδου που αγκαλιάζει θέματα κλιματικής αλλαγής, κυκλικής οικονομίας, η κ. Πατούλη Σταύρακη, στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για τη σημασία της ευαισθητοποίησης της ελληνικήςκοινωνίας και μέσω της στήριξης του Δικτύου από τους αντιπροσώπους της Ελλάδας στην Ευρωβουλή μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και τη δικτύωση με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του και την προώθηση κοινών δράσεων.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση της Ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, να συνδράμει την προσπάθεια στο σύνολό της και σε επικοινωνιακό επίπεδο καταθέτοντας, παράλληλα, τη βεβαιότητα ότι το Δίκτυο, αντίστοιχα, θα αγκαλιαστεί και από τους υπόλοιπους Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Η πλήρης συνέντευξη στο EUBackstage είναι διαθέσιμη στο linkhttps://www.youtube.com/watch?v=gFcuM5jG6es

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA