Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Μήνυμα Προέδρου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μ. Πατούλη Σταυράκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΠολιτιστικήςΚληρονομιάς της UNESCO, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Για το σκοπό αυτό, κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο διοργανώνονται κάθε μορφής εκδηλώσεις, με τις οποίες επιδιώκεται όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή. Η παγκόσμια πανδημία του κορωναϊού όχι μόνο δεν επιτρέπει τον καθιερωμένο εορτασμό της Ημέρας, αλλά έχει πλήξει και τον πολιτισμό όπως κάθε ζωτικό τομέα της ζωής μας. Η αναγκαιότητα της παραμονής μας στο σπίτι, ωστόσο, προσφέρει μία πολύ καλή ευκαιρία σε όλους μας να γνωρίσουμε αυτούς τους πολυάριθμους πολιτιστικούς θησαυρούς της πατρίδας μας αλλά και ολόκληρου του κόσμου, να τους περιηγηθούμε, να τους θαυμάσουμε, να εμπνευστούμε. Μέσω της ψηφιακής δυνατότητας που μας προσφέρουν πλέον περισσότεροι χώροι πολιτισμού και τα μουσεία έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε πρωτόγνωρες πολιτιστικές εικονικές διαδρομές καιεμπειρίες. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία οι περισσότεροι από εμάς να εξοικειωθούμε με την ψηφιακή πολιτιστική εμπειρία και να έλθουμε πιο κοντά στην πανανθρώπινη πολιτιστική μας κληρονομιά, να έλθουμε πιο κοντά στον πολιτισμό και να αναβαθμίσουμε την αντίληψή μας όσον αφορά όλα αυτά τα θεμελιώδη που αντιπροσωπεύει ο πολιτισμός στη ζωή μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA