Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Οι «Ελληνικές Μαριονέττες» σε μια δωρεάν εκπαιδευτική – θεατρική παρουσίαση, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Β. Προαστίων

Πεύκη, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι «Ελληνικές Μαριονέττες» σε μια δωρεάν εκπαιδευτική – θεατρική παρουσίαση, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCOΒ. Προαστίων

Μαρίνα Πατούλη: «Προωθούμε εκπαιδευτικές συνεργασίες, προάγοντας υγιή πρότυπα Παιδείας και του Πολιτισμού»

Εκατοντάδες μαθητές δημοτικών σχολείων θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν,«εντελώς δωρεάν»,τη θεατρική παράσταση των «Ελληνικών Μαριονεττών», μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Β. Προαστίων, ανεξάρτητης δημοτικής σύμβουλουΛυκόβρυσης – Πεύκης καςΜαρίνας Πατούλη – Σταυράκη, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο του OteAcademy (ώρα έναρξης 10.45 π.μ.). Με θέρμη ανταποκρίθηκαν στην πρόταση που εξασφάλισε η κα Πατούλη τόσο ο Διευθυντής της Ελληνοαγγλικής Αγωγής κ. Χριστόδουλος Κακαδιάρης όσο και η Διευθύντρια του Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ – SaintJoseph» κα Μαρία Αλτουβά.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης με Φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, με στόχο την πολιτιστική καλλιέργεια, την ποιοτική ψυχαγωγία, και τη μετάδοση παιδαγωγικών μηνυμάτων o Όμιλος για την UNESCO Β.Προαστίων προωθεί την εκπαιδευτική του στρατηγική, έχοντας στο επίκεντρο τους νέους και αφουγκραζόμενος τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες. Σε συνεργασία με τις «Ελληνικές Μαριονέττες» και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Έργο Πολιτισμού Τέχνης και Εκπαίδευσης θα παρουσιάσουν στους μαθητές των συμμετεχόντων δημοτικών σχολείων μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία «ελληνικών μαριονεττών».

Tο κοινό θα έρθει σε βιωματική επαφή με μια από τις μορφές της ελληνικής τέχνης, καθώς οι μαριονέττες έχουν ρίζες αρχαιοελληνικές. Η θεατρική παράσταση —υψηλού καλλιτεχνικού και πολιτιστικού επιπέδου, θα ταξιδέψει τους μαθητές στον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού. Με στόχο πάντα το κορυφαίο ποιοτικό αποτέλεσμα, η πολυμελής καλλιτεχνική ομάδα του Έργου Πολιτισμού Τέχνης και Εκπαίδευσης αποτελείται από καταξιωμένους ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες, γλύπτες, ζωγράφους, ενδυματολόγους, σκηνογράφους, χειριστές μαριονεττών και τεχνικούς κινηματογράφου.

Το μεστό κείμενο, η ευρηματική σκηνοθεσία, οι ερμηνείες των διακεκριμένων ηθοποιών και τραγουδιστών, τα περίτεχνα σκηνικά, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, τα εντυπωσιακά ειδικά εφέ και οι μεγαλύτερες μαριονέττες στον κόσμο —ύψους ενός μέτρου— θα παρασύρουν τους θεατές σε ένα μαγικό και παραμυθένιο ταξίδι.

Η παράσταση εμπνέεται από το πνεύμα των Χριστουγέννων και θα σκορπίσει χαρμόσυνα μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας μέσα από δύο θεατρικές παραγωγές μαριονεττών: Το Μυστικό του Αϊ – Βασίλη και ο Κρυμμένος Θησαυρός.

Η κα Πατούλη με αφορμή την προώθηση της εκπαιδευτικής στρατηγικής του Ομίλου τονίζει τα εξής:

«Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, έχοντας στο επίκεντρο των συνεργασιών του την προαγωγή και προάσπιση των υπέρτατων – πανανθρώπινων σκοπών της UNESCO διεθνώς, για επιστημονική, πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο, συνεχίζει να χτίζει και να προωθεί δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς που την εκπροσωπούν. Η συμβολή όλων μας στην προώθηση εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών προτύπων που εκπορεύονται από την κιβωτό της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και του πολιτισμού μας, μπορούν να αποτελέσουν για τους νέους, – ιδιαίτερα σήμερα-, ασφαλή μονοπάτια δημιουργικής έμπνευσης και γόνιμης ανατροφοδότησης. Η ποιοτική καλλιτεχνική δημιουργία, η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, η κοινωνική προσφορά και η βιωματική εκπαίδευση των παιδιών μέσα από την ψυχαγωγία, είναι από τους βασικότερους πυλώνες των δραστηριοτήτων μας».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA