Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

«Οι γυναίκες αποτελούν τις ‘‘Αμαζόνες’’ πρωταγωνίστριες της Ζωής»

Πεύκη,  Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μαρίνα Πατούλη: «Οι γυναίκες αποτελούν τις ‘‘Αμαζόνες’’ πρωταγωνίστριες της Ζωής»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β. Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλουςνα παρευρεθούν στο «ΡάλλυΑμαζών», μια μοναδική συνδιοργάνωση με την Λέσχη Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου (ΦΙΛΠΑ), στις 18 Μαρτίου, δίνοντας από κοινού την εκκίνηση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στην Πεύκη.

Ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π. θα υποδέχεται από το πρωί (10.30 π.μ.) τα ιστορικά αυτοκίνητα της ΦΙΛΠΑ με τις καλύτερες «αμαζόνες» οδηγούς, προετοιμάζοντας την εκκίνηση στις 12.00 π.μ. με ένα ξεχωριστό μουσικοχορευτικό δρώμενο, που επιμελείταιη υπεύθυνη κοινωνικών σχέσεων και ευ αγωνίζεσθαιτης UNESCOΒ.Π. κα Κυριακή Κανιού Αναστασιάδη σε συνεργασία με ομάδα ρυθμικής γυμναστικής των γυμναστηρίων Trainbox,αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο μήνυμα που αποπνέει η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας. Με επίκεντρο την ιστορία του αυτοκινήτου η πόλη μας, για πρώτη φορά στα τοπικά δρώμενα, γίνεται το επίκεντρο μιας μοναδικής διοργάνωσης μεγάλου βεληνεκούς, με τις γυναίκες να έχουν διακριτό ρόλο.

Η κα Πατούλη, στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μαρτίου, στέλνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα με άρωμα γυναίκας:

«Η γυναίκα χτες, σήμερα αλλά και αύριο έδωσε, δίνει και θα δίνει το δικό της παράδειγμα ζωής.

Ένα κυρίαρχο παράδειγμα πίστης, δημιουργικότητας και διεκδικητικότητας, που εξυψώνει διαχρονικά τον πολλαπλό της ρόλο στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι, ως μητέρα, σύζυγο και εργαζόμενη.

Στο στίβο της καθημερινότητας ο αγώνας των γυναικών είναι μια κούρσα που δεν σταματά ποτέ.

Ωστόσο, σε αυτόν τον αγώνα, η διασφάλιση της ισότητας -σε όλα τα επίπεδα-, είναι μια διαρκής δίκαιη και δημοκρατική μάχη που είναι συνώνυμο των γυναικών και εγγυάται την ανοδική πορεία της κοινωνίας μας, την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας μας.

Η γυναικεία παρουσία έχει εισχωρήσει δυναμικά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δράσης και έχει αποδείξει ότι είναι εξίσου ικανή με το ανδρικό φύλο. Η γυναίκα είναι πρωταγωνίστρια στην κοινωνία, την οικογένεια, την πολιτική.

Οι διακρίσεις και οι διαχωρισμοί μεταξύ των φύλων δεν έχουν θέση στη σύγχρονη κοινωνία που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Σε μια περίοδο πολυεπίπεδης κρίσης αξιών και θεσμών, τα κοινωνικά δικαιώματα, τα έμφυλα δικαιώματα, επιβάλλουν περισσότερο αγώνα και περισσότερη εγρήγορση.

Η γυναίκα ήταν είναι και θα είναι, ένα σύμβολο αγάπης, ομορφιάς, στοργής, κατανόησης, εγκαρτέρησης, τρυφερότητας. Από τη φύση της είναι πλασμένη για τη μητρότητα, τη συντροφικότητα, τη δεκτικότητα αλλά παράλληλα είναι προικισμένη με απίστευτη δύναμη και αντοχή. Είναι η συγχώρεση και η συμφιλίωση απέναντι στις αντιπα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA