Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Σε εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

 

Πεύκη,  Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Μαρίνα Πατούλη: «Οι νέοι γιατροί, ως συνεχιστές προσφοράς και ελπίδας»

Στην παρουσίαση της ειδικής έκδοσης του Ι.Σ.Α. «ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ: Προτρεπτικοί Λόγοι προς Νέους Ιατρούς» του Πάνου Π. Ζηρογιάννη, προέδρου ΕΔΙΠ, παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Ομίλου για τη UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη.Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους νέους γιατρούς και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, παρουσία επιφανών προσωπικοτήτων από το χώρο της ιατρικής, της πολιτικής και του επιχειρείν.

Στο επίκεντρο της έκδοσης ήταν η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης στην αρχαία Ελλάδα καθώς και η ηθική της επιστήμης κατά τον Ιπποκράτη που πρέπει να αποτελεί την πυξίδα κάθε σύγχρονου γιατρού. Επίσης, έγινε βράβευση ειδικευόμενων ιατρών, στο πρόσωπο των οποίων τιμήθηκε ο νέος επιστήμονας  που αποτελεί την ελπίδα για τη χώρα μας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος  και ο συγγραφέας  της έκδοσης κ. Πάνος Ζηρογιάννης, πρόεδρος της ΕΔΙΠ. Παρέμβαση έκανε  η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, τ. Υπουργός Υγείας. Το βιβλίο παρουσίασαν  οι κ.κ. Θεόδωρος Μουντοκαλάκης, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Φώτης Παυλάτος, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Λάζαρος Βλαδίμηρος, Ιατρός, Ιστορικός της Ιατρικής, Πάνος Αποστολίδης, Ιατρός, Συγγραφέας.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε στην εκδήλωση ο κ. Αγγελος Χρονάς, ειδικός χειρούργος – γιατρός του ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου.

Η κα Πατούλη με αφορμή την παρουσία της στην εκδήλωση τονίζει:

«Η Ελλάδα έχει τη μεγάλη κληρονομιά του Ιπποκράτη, την προσφορά του στην επιστημονική αλήθεια και στην κατοχύρωση των βασικών αρχών πάνω στις οποίες βασίστηκε η φιλοσοφία της ιατρικής επιστήμης, η ηθική διάσταση της θεραπείας, η εξατομικευμένη προσέγγιση στην ασθένεια και η τοποθέτηση του ανθρώπου στο επίκεντρο. Οι νέοι γιατροί, που αποτελούν την ελπίδα της προσφοράς στο συνάνθρωπο, οφείλουν να μετουσιώνουν τη γνώση σε πράξη αλλά και να εφαρμόζουν την ηθική του Ιπποκράτη στην καθημερινότητα τους, μετατρέποντας το επάγγελμα σε διαχρονικό λειτούργημα».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA