Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Στα εγκαίνια της 57ης Πανελλήνια Έκθεσης Κεραμικής Τέχνης η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρί

Στην τελετή εγκαινίων της 57ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής Τέχνης παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της, η κ. Πατούλη Σταυράκη, περιηγήθηκε της έκθεσης από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών (Π.Ε.Κ.Α) Νίκο Βαλλάτο, γνωρίζοντας από κοντά τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται στη φετινή Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, ενώ συζήτησαν τα περιθώρια συνεργασίας με τον Όμιλο για να αναπτύξουν καινοτόμες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για τα παιδιά και τους νέους.

«Η κεραμική, η πρωτόγονη αυτή τέχνη που συνδέεται με την πολιτισμική εξέλιξη του ανθρώπου, έχει συνδεθεί ιστορικά με τη γη του Αμαρουσίου και διαχρονικά ταυτίζεται με την πολιτιστική ταυτότητα και παράδοσή του. Η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής που αποτελείέναν θεσμό για την πόλη, κρατά ζωντανή την παράδοση της τέχνης του πηλού σηματοδοτώντας τη σύνδεση της σύγχρονης εποχής με ρίζες και αξίες, διαχρονικές σταθερές για τον λαό μας. Με οδηγό τη δημιουργικότητα και τη φαντασία καταξιωμένοι καλλιτέχνες “πλάθουν” το μέλλον της σύγχρονης κεραμοποιίας και βάζουν τη δική τους ξεχωριστή σφραγίδα. Στην προσπάθεια αυτή αυτοδιοίκηση και φορείς πολιτισμού οφείλουμε να γίνουμε οι θεματοφύλακες της διαιώνισης της κεραμικής τέχνης και μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες να δώσουμε στα παιδιά μας τα κατάλληλα κίνητρα και ερεθίσματα για να γνωρίσουν τα μυστικά αυτής της αρχέγονης αλλά συνάμα τόσο ζωντανής τέχνης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA