Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Στρατηγική συνεργασία του αυτοδιοικητικού Δικτύου «Πόλις Τέχνη Χρω» με το Γραφείο Επικοινωνίας του Ο.Η.Ε για Ελλάδα και Κύπρο για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της ατζέντας 2030

Μ. Πατούλη Σταυράκη: «Η στρατηγική συμμαχία του Δικτύου μας με το Γραφείο Επικοινωνίας του Ο.Η.Ε για Ελλάδα και Κύπρο έχει ως στόχο να προωθήσουμε τους 17 στόχους που αποτελούν τoν “χάρτη” των πανανθρώπινων αναγκών ευημερίας, και εμπεριέχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τον ρόλο που μπορούμε να αναλάβουμε ως Δίκτυο τοπικών οργανισμών και κοινωνιών»

Η στρατηγική συνεργασία του Πανελλήνιου Δικτύου Πολιτισμού – Παιδείας – Περιβάλλοντος «Πόλις – Τέχνη Χρω» με το Γραφείο Επικοινωνίας του Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για Ελλάδα και Κύπρο για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της ατζέντας του με ορίζοντα το 2030 μέσα από τον νεοσύστατο αυτοδιοικητικό φορέα,εξετάστηκε σε συνάντηση της Εκπροσώπου του Δικτύου, Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, με τον Εκπρόσωπο Επικοινωνίας του Οργανισμού για την Ελλάδα και την Κύπρο Δημήτρη Φατούρο, στο γραφείο του στιςΒρυξέλλες. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στο επίκεντρο συζήτησης βρέθηκαν το πλαίσιο της συνεργασίας και το των στρατηγικών δράσεων που θα μπορούσε να αναλάβει το Δίκτυο «Πόλις – Τέχνη Χρω» ως φορέας «πρεσβευτής» για την προώθηση των πανανθρώπινων ιδεωδών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα για την ενεργοποίηση φορέων και κοινωνιών γιαπροώθηση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε που επιδιώκονται μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCOΒορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, και Εκπρόσωπος του Δικτύου «Πόλις – Τέχνη Χρω» δήλωσε:

«Η στρατηγική συμμαχία του Δικτύου μας με το Γραφείο Επικοινωνίας του Ο.Η.Ε για Ελλάδα και Κύπρο έχει ως στόχο να προωθήσουμε τους 17 στόχους που αποτελούν τoν χάρτη των πανανθρώπινων αναγκών ευημερίας και εγγυώνται την ειρήνη, την ευημερία, την ισότητα. Η σύσταση του αυτοδιοικητικού μας Δικτύου, που συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση φέτος 75 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αλλά και την έναρξη της δεκαετίας για την εφαρμογή των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης μέχρι το 2030, εμπεριέχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τον ρόλο που μπορούμε να αναλάβουμε ως Δίκτυο τοπικών οργανισμών και κοινωνιών. Μέσα από στρατηγικές συνεργασίες όπως αυτή μπορούμε να δημιουργήσουμε μία δικαιότερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Η ένωση των δυνάμεων μας με το Γραφείο Επικοινωνίας του Ο.Η.Ε για Ελλάδα και Κύπρο αποτελεί τιμή για το Δίκτυό μας. Συνεπείς στις αρχές μας και με αίσθημα ευθύνης, θα εργαστούμε εντατικά για την προώθηση των κοινών μας στόχων και θα υπερασπίσουμε τον ρόλο μας για την πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας και την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων για την πατρίδα μας».

Ο Εκπρόσωπο Επικοινωνίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ελλάδα και την Κύπρο Δημήτρης Φατούρος, δήλωσε:

«Είναι σημαντικό ότι 155 χώρες καταφέραμε και συμφωνήσαμε να κωδικοποιήσουμετις πανανθρώπινες ανάγκες ευημερίας και έχουμε δεσμευθεί για μηδενική φτώχεια, μηδενική πείνα, καλή υγεία και ευημερία, καλή εκπαίδευση, ισότητα των φύλων και αξιοπρεπή εργασία χωρίς καμία διάκριση για κανέναν. Το Δίκτυο “Πόλις – Τέχνη Χρω” ενώνει τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και κοινωνίες και η συνεργασία μας μπορεί να αποτελέσει ένα δυναμικό εργαλείο στην κατεύθυνση της προώθησης των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA