Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Συγχαρητήρια Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, στον νέο Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών της Ευρώπης Απ. Τζιτζικώστα. Συμμαχία με την ΕΝ.ΠΕ για την προώθηση των στόχων του Δικτύου Ο.Τ.Α «Πόλις – Τέχνη Χρω»

 

Για την εκλογή του στην Προεδρία της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, η Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Δικτύου Πολιτισμού, Παιδείας, Περιβάλλοντος Ο.Τ.Α «Πόλις – Τέχνη Χρω», Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, σε συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία, επίσης, του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, μαζί με τις ευχές της προς τον κ. Τζιτζικώστα, για μία γόνιμη και δημιουργική θητεία στα νέα του καθήκοντα στην Ευρώπη, η κ. Πατούλη Σταυράκη, του παρουσίασε τη φιλοσοφία και τους στόχους του Δικτύου ως συνδετικού κρίκου των ελληνικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας, εξέφρασε τη βούληση να στηρίξει το νέο αυτοδιοικητικό εγχείρημα για την προώθηση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης στην ελληνική κοινωνία. Με σκοπό αυτό πρότεινε την υπογραφή ειδικής «Χάρτας» μεταξύ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και του Δικτύου με σκοπό την πανελλαδική διάδοση των στόχων του Δικτύου και ενίσχυση της συγκεκριμένης προσπάθειας.

Με την ευκαιρία της συνάντησής τους η κ. Πατούλη Σταυράκη, δήλωσε:

«Η πολυετής αυτοδιοικητική εμπειρία του Προέδρου της Ένωσης     

Περιφερειών από διάφορες θέσεις ευθύνης αλλά και η ευαισθησία του σε θέματα πολιτισμού, βιώσιμης ανάπτυξης, εκπαίδευσης και περιβάλλοντος αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην προώθηση των σκοπών του Δικτύου μας.

Στρατηγικές συμμαχίες όπως αυτή με την ΕΝ.ΠΕ και το Γραφείο Επικοινωνίας του Ο.Η.Ε για Ελλάδα και Κύπρο εκτός από ιδιαίτερα τιμητικές για το Δίκτυό μας, είναι καθοριστικές για την επιτυχία του, καθώς ενδυναμώνουν την προσπάθειά μας για την επίτευξη των στόχων μαςστον πολιτισμό, στην παιδεία, στο περιβάλλον, στη βιώσιμη ανάπτυξη. Αποφασιστικής σημασίας αποτελεί, επίσης, η συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα, και η αναβάθμιση του ευρωπαϊκού αυτοδιοικητικού ρόλου της χώρας μας μπορεί να συμβάλλει θετικά στην  κατεύθυνση αυτή».  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA