Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Ενδυναμώνει την ευρωπαϊκή του προοπτική το Πανελλήνιο Δίκτυο για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε – Πολιτισμού – Παιδείας – Περιβάλλοντος Ο.Τ.Α «Πόλις – Τέχνη Χρω»

Επαφές με Έλληνες Ευρωβουλευτές για την παρουσίαση και προώθηση του Πανελλήνιου Δικτύου για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε  – Πολιτισμού – Παιδείας – Περιβάλλοντος Ο.Τ.Α «Πόλις – Τέχνη Χρω» πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, με σκοπό την ενδυνάμωση και την περαιτέρω δικτύωση του νεοσύστατου αυτοδιοικητικού φορέα.

Στο πλαίσιο των επαφών της με τους Έλληνες εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μανώλη Κεφαλογιάννη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργο Κύρτσο και Έλενα Κουντουρά, η κυρία Πατούλη Σταυράκη, τους ενημέρωσε για τις στοχεύσεις του Δικτύου να αποτελέσει τον πανελλαδικό συνδετικό κρίκο των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών με επίκεντρο κοινές δράσεις και συνέργειες στον πολιτισμό, στην παιδεία και στο περιβάλλον αλλά και για την προώθηση τω 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.

Οι Ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα κρίσιμη τη χρονική στιγμή της ενεργοποίησης του Δικτύου όταν στην Ευρώπη συζητείται η ατζέντα της «Πράσινης Συμφωνίας», και δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του μέσα από την περαιτέρω ευρωπαϊκή δικτύωσή του, αλλά και στην αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών αναπτυξιακών εργαλείων και προγραμμάτων για την προώθηση των στοχεύσεων του σε επίπεδο βιώσιμης ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.

Ως αποτίμηση των συναντήσεων η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η θέρμη με την οποία υποδέχθηκαν οι συνομιλητές μου Έλληνες Ευρωβουλευτές στο νέο μας εγχείρημα και πολύ σημαντική για εμάς η δέσμευσή τους να συμβάλλουν στην επιτυχία του. Κάθε σύμμαχος είναι πολύτιμος σε κάθε νέο βήμα που κάνουμε ως αυτοδιοικητικός φορέας. Η εξωστρέφεια, η δικτύωση, η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι το κλειδί για να γίνουν οι ιδέες μας κοινό κτήμα. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση της δυναμικής του Δικτύου μας Πόλις – Τέχνη Χρωδιεκδικώντας ευκαιρίες για ευρωπαϊκή και διεθνή δικτύωση που θα μας ανοίξει τον δρόμο για αναπτυξιακές προοπτικές με οφέλη για τις τοπικές μας κοινωνίες, τον ελληνικό πολιτισμό και τουρισμό, την εθνική μας οικονομία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA