Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Συγκροτήθηκε σε σώμα ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πεύκη, 3 Ιουλίου 2017

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα

ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Μαρίνα Πατούλη: «Πάμε μπροστά όλοι μαζί για τις Πόλεις και τον Πολιτισμό μας»

 

Με την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών της Γενικής Συνέλευσης η επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων,ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, την Πέμπτη 29 Ιουνίου, ευχήθηκε στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο καλή δύναμη, πίστη και πάνω απ’ όλα θέληση για την πραγμάτωση οραματικών στόχων με επίκεντρο τον Άνθρωπο, την Κοινωνία, τις Επιστήμες και τον Πολιτισμό.

Με την παρουσία των ιδρυτικών μελών του Ομίλου πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες εκλογής του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου και των δύο αναπληρωματικών μελών, της ελεγκτικής επιτροπής καθώς και η ανάδειξη των επιτροπών – ομάδων εργασίας που ως στυλοβάτες της Διοίκησης θα επιτελέσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η κα Πατούλη πρότεινε τη θέσπιση επιτροπών και τους επικεφαλής τους, με τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Συνέλευσης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το επόμενο διάστημα στο Διοικητικό Συμβούλιο τις προτάσεις τους για την υλοποίηση και διευθέτηση κοινών στρατηγικών με έμφαση τους σκοπούς που υπηρετεί ο Όμιλος. Συγκεκριμένα προτάθηκαν οι επιτροπές:

  • ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: Κορνιωτάκη Βιολέτα, Δήμητρα Γιαννουλοπούλου.
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΜΑΤΩΝ: Χλωρού Εύη.
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: Ματζαβέλα Βασιλική, Γιώργος Κορμάς.
  • ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Κώστας Νταλούκας, Αλέξης Γιατζίδης, Μαρία Αϊδίνη.
  • ΔΗΜΟΣΙΩΝ – ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Νίκος Παπαδάκης.
  • ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: Καβαδούρου – Κωνσταντοπούλου Μαρία, Κατερίνα Δούμα.
  • ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ: Αλίνα Μώκου, Μαίρη Χέλμη.
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: Λένα Μάλλα.
  • ΧΟΡΗΓΙΩΝ: Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη.

Η κα Πατούλη αναφέρθηκε στις προοπτικές του Ομίλου και στο πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης που αντιπροσωπεύει τη νέα φιλοσοφία αρχών και θέσεων που υιοθετεί η Διοίκηση:

«Είμαστε μια οικογένεια ανθρώπων, εκπροσωπώντας ο καθένας τον τομέα δραστηριοποίησης και ενασχόλησης του, έχοντας ως όχημα την ειλικρινή μας προσφορά στα δρώμενα των τοπικών κοινωνιών. Υπηρετούμε τις αρχές και τις αξίες της UNESCO, δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης στο πολιτιστικό, κοινωνικό και επιστημονικό γίγνεσθαι. Η Δημιουργία ως έννοια αντανακλά τα πηγαία χαρακτηριστικά της δικής μας προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που δε γεννήθηκε για να περιχαρακωθεί στα στενά πλαίσια μιας τυπικής συλλογικής δράσης αλλά για να ανοίξει τα φτερά της αγκαλιάζοντας ευρύτερα κάθε έκφραση Ανθρωπισμού και Πολιτισμού, χωρίς ταμπέλες, διακρίσεις και αποκλεισμούς. Είμαστε εκφραστές της ίδιας της κοινωνίας, σεβόμενοι κάθε αρχή που διέπει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ευελπιστώντας να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στη βελτίωση συνθηκών ζωής και ανάπτυξης. Ο Όμιλός μας κάνει το δικό του ξεκίνημα στα Βόρεια Προάστια, δίνοντας το στίγμα του μέσα από τις οραματικές του ιδέες, τις πρωτοποριακές του συνεργασίες και τις ανθρωπιστικές του δράσεις και πρωτοβουλίες. Το επόμενο διάστημα φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε ένα οργανωμένο πλαίσιο στρατηγικών ενεργειών που θα ενώσουν την Παιδεία, τις Επιστήμες, τον Ανθρωπισμό και τον Πολιτισμό σε μια κοινή σφαίρα δημιουργικής λογικής. Πάμε μπροστά όλοι μαζί για τις Πόλεις και τον Πολιτισμό μας».

Στο πλαίσιο αυτό η επικεφαλής του Ομίλου πρότεινε προς τη Γενική Συνέλευση ως επίτιμα μέλη, σημαίνοντα πρόσωπα εξαιτίας της δραστηριοποίησής τους, τα οποία και αναμένεται να εγκριθούν από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα πρότεινε τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε και του Ι.Σ.Α., Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κ. Κωνσταντίνο Νταλούκα και τον γνωστό παρουσιαστή κ. Νίκο Παπαδάκη.

Το νεοεκλεγέν επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου συστάθηκε σε σώμα τη Δευτέρα 3 Ιουλίου και μετά την ανάθεση αρμοδιοτήτων έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος: Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη
  • Αντιπρόεδρος: Μάρκος Μιχελάκης
  • Γενικός Γραμματέας: Αναστασία Χρόνη
  • Ταμίας: Ανδρέας Μανίκας
  • Μέλος επί των Δημοσίων Σχέσεων: Αναστασία Μαρμαγγιόλη
  • Μέλος επί του Ανθρωπισμού και του Πολιτισμού: Μαρία Αραμπατζή
  • Μέλος επί της Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Αθανάσιος Κίκος

Αναπληρωματικά Μέλη: Μαρία Χέλμη, ΈλεναΜάλλα

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος έχει έδρα το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο mail: clubunesco.vp@gmail.com

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA