Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Αφιέρωμα στο σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πεύκη, 5 Ιουλίου 2017

 

Αφιέρωμα στο σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Μαρίνα Πατούλη: «Κοιτώντας το μέλλον μας μέσα από τις ανεπανάληπτες μελωδίες του Μίκη»

Στη συναυλία – αφιέρωμα στο σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη παραβρέθηκε η επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου (Αίθριο Θέατρο – Αμαλίειο).

Η λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με ερμηνευτές τον Κώστα Μακεδόνα και τη Ζωή Παπαδοπούλου, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στα πιο γνωστά λαϊκά, ζεϊμπέκικα, επαναστατικά, λυρικά και μελωδικά μονοπάτια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Με τις μοναδικές ερμηνείες τους οι τραγουδιστές και η δεκαμελής ορχήστρα από καταξιωμένους μουσικούς χάρισαν μια βραδιά γεμάτη κέφι, ρυθμό και συγκίνηση. Το διαρκές χειροκρότημα του κοινού, καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτιστικής εκδήλωσης, ήταν από τους κυρίαρχους πρωταγωνιστές.

Η κα Πατούλη μαζί με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το πλουραλιστικό καλλιτεχνικό αφιέρωμα στο ανεπανάληπτο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, που αποτελεί ζωντανή παρακαταθήκη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας της μουσικής. Με την παρουσία της κόρης του Μαργαρίτας Θεοδωράκη και των εγγονών του η συμβολική βραδιά έμεινε ανεξίτηλη σε όλους, δίνοντας ερεθίσματα πνευματικής και καλλιτεχνικής έμπνευσης.

Η κα Πατούλη σε δήλωσή της αναφέρει τα εξής:

Οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη εμπνέουν κάθε γενιά που θέλει να δει το μέλλον της Πατρίδας μας με αισιοδοξία, πίστη σε ιδανικά και αξίες και πάνω απ’ όλα να δημιουργήσει τη δική της ανεξάρτητη πορεία κοιτώντας ανεπηρέαστη μπροστά. Το έργο του Έλληνα μουσικοσυνθέτη αποτελεί αέναο φάρο ελπίδας και αστείρευτη κοιτίδα έμπνευσης κάθε Ανθρώπινου Πολιτισμού που σέβεται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του».

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA