Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Νομοθετική παρέμβαση για την επέκταση του θεσμού της «παράλληλης στήριξης» στους Δημόσιους Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς της χώρας μας, με τη στήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πεύκη, 7  Ιουλίου 2017

 

Νομοθετική παρέμβαση για την επέκταση του θεσμού της «παράλληλης στήριξης» στους Δημόσιους Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς της χώρας μας, με τη στήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε.

Μαρίνα Πατούλη: «Οφείλουμε όλοι να έχουμε κοινωνικά αντανακλαστικά και να πράττουμε με βάσει το συλλογικό συμφέρον»

Επέκταση του θεσμού της «παράλληλης στήριξης» και στους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς της χώρας μας ζητά με πρότασή της η Πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, που κατέθεσε την Πέμπτη 6 Ιουλίου στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργο Πατούλη.

Στη συνάντηση ήταν παρών ο Παιδίατρος κ. Κωνσταντίνος Νταλούκας, με την ιδιότητα του επίτιμου μέλους και συνεργάτη του Ομίλου, αλλά και ως εκπρόσωπος και Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.

Σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου συζητήθηκαν διάφορα θέματα επιστημονικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής συμπόρευσης μεταξύ του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων και της Κ.Ε.Δ.Ε και τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης, με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, προς τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να υπάρξει κατάλληλη ρύθμιση και να επεκταθεί ο θεσμός της παράλληλης στήριξης και στις άλλες βαθμίδες προσχολικής αγωγής. Το εν λόγω ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα απασχολεί πολλές οικογένειες και όπως τόνισε η κα Πατούλη «Οφείλουμε όλοι να έχουμε κοινωνικά αντανακλαστικά και να πράττουμε με βάσει το συλλογικό συμφέρον. Ο θεσμός της παράλληλης στήριξης σε παιδιά που χρήζουν ειδικής παρέμβασης από την προσχολική ηλικία μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών παιδαγωγικής και μαθησιακής αγωγής. Θα πρέπει να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας, προωθώντας ένα ασφαλές πλαίσιο προσχολικής και κοινωνικής ένταξης των παιδιών μας».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθερο επαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, από την μεριά του σημείωσε ότι «η έγκαιρη έναρξη στήριξης στα παιδιά αυτά, αρχής γενομένης από τον παιδικό σταθμό, με το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό, θα βοηθήσει στην καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία και ανάπτυξη των παιδιών αυτών. Θα απεγκλωβίσει δε από το αδιέξοδο πολλές οικογένειες και θα δώσει την δυνατότητα μακροχρόνια εξοικονόμησης δημοσίου χρήματος και καλύτερης ένταξης στην κοινότητα των παιδιών με μειονεξίες».

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ανταποκρίθηκε άμεσα και ζήτησε από την αρμόδια νομική υπηρεσία της Κ.Ε.Δ.Ε να γνωμοδοτήσει και να προωθήσει συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση προς την πολιτειακή ηγεσία των αρμόδιων – εμπλεκόμενων Υπουργείων.  «Πρόκειται για μια κοινωνική, ισότιμη και δίκαιη παρέμβαση με επίκεντρο τα παιδιά μας. Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται πάντα στο πλευρό της οικογένειας και της νεολαίας μας με πράξεις ευθύνης» τόνισε κατά τη διάρκεια της γόνιμης συζήτησης ο κ. Πατούλης.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA