Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Τα παιδιά στη 2η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών σχολείων χειροκρότησε και συνεχάρη η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη

Στη μουσική βραδιά με πρωταγωνιστές τα παιδιά από επτά Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου που ένωσαν τις φωνές τους με τα παιδιά από το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας στη δεύτερη χορωδιακή συνάντηση του Δήμου Αμαρουσίου, παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, συγχαίροντας παιδιά και εκπαιδευτικούς για το δημιουργικό μουσικό «πάντρεμα».

Με την ευκαιρία της παρουσίας τη στη μεγάλη αυτή μουσική γιορτή του Δήμου με πρωταγωνιστές τα παιδιά, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει τη μουσική παιδεία και τον ρόλο των σχολικών χορωδιών, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της μουσικής ως μέσο διαπαιδαγώγησης, και δήλωσε:

«Χρειαζόμαστε τη μουσική στη ζωή μας και στα σχολεία μας. Η μουσική αποτελεί απαραίτητο μέσο για την υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας και κάθε πρωτοβουλία που προάγει τη μουσική παιδεία και την ομαδική μουσική έκφραση είναι άξια συγχαρητηρίων και πρέπει να ενισχύεται. Η μουσική ενώνει και δεν χωρίζει, άρει τους αποκλεισμούς, αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Η χορωδιακή έκφραση καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα και τη δημιουργική σύνθεση. Μας μεταφέρει τη χαρά, την ενέργεια και τη δύναμη της μουσικής και μαζί μέσα από τις φωνές των παιδιών μας, το μήνυμα για ελπίδα, προοπτική και μία καλύτερη κοινωνία ίσων ευκαιριών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA