Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Τέχνη και Λόγος «μιλούν» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μέσα από τα Παιδιά Εκδήλωση από τον Όμιλο για την UNESCOΒορείων Προαστίων με θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Εκδήλωση από τον Όμιλο για την UNESCOΒορείων Προαστίων με θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Με αφορμή την 70ή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφία 85, Μαρούσι) εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό και θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο κοινωνικό “γίγνεσθαι”».Τα παιδιά της Χορωδίας του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων θα ενώσουν τις φωνές τους για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ερμηνεύοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό τη διεύθυνση της μαέστρου του Ομίλου Εύης Χλωρού. Το δικό τους μήνυμα θα δώσουν και οι χορευτές με αμαξίδιο της ομάδας Danzarte μαζί με τις δασκάλες τους Δέσποινα Κουκλάκη και ΦλώραΚαραβελατζή.

Για τα ανθρώπινα δικαιώματα στους τομείς του Δικαίου, της Υγείας, της Νεολαίας, του Αθλητισμού, της Ισότητας, του Ανθρωπισμού θα μιλήσουν:

  • Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων
  • ΕλίζαΒόζεμπεργκ, Δικηγόρος – πολιτικός, Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας
  • Φωτεινή Βρύνα, Περιφερειακή Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής, Επικεφαλής Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας
  • Γιώργος Κορμάς, ιατρός, εκπρόσωπος Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου
  • Γιάννης Κωστάκης,Παραολυμπιονίκης κολύμβησης και παγκόσμιος πρωταθλητής, κορυφαίος για το έτος 2013
  • Κωνσταντίνος Πάντος, Γυναικολόγος, Πρόεδρος Κλινικής «Γένεσις»
  • Δημήτρης Παπαδάκης, Ιερέας – καθηγητής Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης

Την εκδήλωση θα συντονίσουν η δημοσιογράφος Εύα Ντελιδάκη και ο παρουσιαστής, υπεύθυνος δημοσίων – διεθνών σχέσεων και επικοινωνίας του Ομίλου για την UNESCOΒορείων Προαστίων Νίκος Παπαδάκης.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η 10η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εσωκλείει την πεμπτουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αυθύπαρκτα, καθολικά, αδιαίρετα και αναπαλλοτρίωτα. Ο σεβασμός, η εμπέδωση και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων δεν είναι επιλογή. Όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε ελεύθεροι και ίσοι ανεξαρτήτως φυλετικών, κοινωνικών ή άλλων χαρακτηριστικών. Ο αγώνας για τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι διαχρονικός και αέναος. Όσες προόδους και αν έχουν κάνει οι σύγχρονοι άνθρωποι είναι πολλά ακόμα αυτά που μπορούν και πρέπει να γίνουν σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία στην κατεύθυνση του σεβασμού της αξίας και της υπόστασης κάθε ανθρώπου, της καταπολέμησης κάθε είδους ρατσιστικών και κοινωνικών στερεοτύπων, ιδεοληψιών και προκαταλήψεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA