Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Την πρωτοβουλία της UNICEF για φωταγώγηση της Ακρόπολης για τα παιδιά, τίμησε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη

Στην επίσημη τελετή φωταγώγησης του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και του Παρθενώνα στα χρώματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από τη UNICEF λόγω της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού και 30ης Επετείου από την Υπογραφή της σχετικής Διεθνούς Σύμβασης, παρέστη η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, ανάμεσα σε εκπροσώπους από τον χώρο της παιδείας και του πολιτισμού.

Η φωταγώγηση της Ακρόπολης αποτέλεσε μίαιστορική και συμβολική ενέργεια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μέσω της UNICEF, που εντάσσεται στην παγκόσμια καμπάνια φωταγώγησης μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς σε συνεργασία με τα κράτη και διεθνείς φορείς, για τον εορτασμό της συγκεκριμένης επετείου ανά τον κόσμο.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στην τελετή, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, δήλωσε:

«Κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου μνημεία και εμβληματικά κτίρια σε όλον τον κόσμο φωταγωγούνται με τα χρώματα των Ηνωμένων Εθνών στέλνοντας το πανανθρώπινο μήνυμα ότι τα παιδιά σε όλον τον κόσμο έχουν ίσα δικαιώματα, και εμείς ως ενήλικες οφείλουμε να διεκδικούμε, και να αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος των παιδιών παγκοσμίως. Ως Όμιλος χαιρετίζουμε την αξιέπαινη πρωτοβουλία και συγχαίρουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίησή της και στη χώρα μας. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, και η συμμετοχή της στην πρωτοβουλία αυτή εμπεριέχει έναν έντονο συμβολισμό. Η χώρα μας αποτελεί την καλύτερη Πρέσβειρα στην προσπάθεια προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών».

Μεταξύ άλλων, στη βραδιά παραβρέθηκαν, επίσης, η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, και ο υπεύθυνος Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Νίκος Παπαδάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA