Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ART MAGAZINE

 

Πεύκη,  Τετάρτη 07  Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρίνα Πατούλη: «Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους νέους, αναδεικνύοντας τα ταλέντα τους»

 

Ανώτατη τιμητική διάκριση για την προσφορά της στον πολιτισμό απονεμήθηκε στην Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης, κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών βραβείων που διοργάνωσε το εκπαιδευτικό & πολιτιστικό περιοδικό Art & Art Magazine, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Με επίκεντρο την προαγωγή της τέχνης και της ανάδειξης καλλιτεχνικών ταλέντων, διεξήχθη παράλληλα και ο 1ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός – Φεστιβάλ Art & Art, όπου διαγωνίστηκαν δεκάδες νέοι και νέες από Ωδεία και Σχολεία της χώρας μας.

Η κα Πατούλη ευχαρίστησε τον εκδότη του περιοδικού Art & Art Magazine και μουσικό κ. Νίκο Αμοργιανό, για την ιδιαίτερη τιμητική βράβευση προς το πρόσωπό της, τονίζοντας τα εξής:

«Σε μια περίοδο κοινωνικής, οικονομικής και αξιακής κρίσης, η μουσική μπορεί να λειτουργήσει ως αντίδοτο για τη νεολαία μας. Η συμμετοχή και ο τρόπος που αγκαλιάζουμε τον Πολιτισμό μπορεί να μας βγάλει από τα σύγχρονα αδιέξοδα, δίνοντας νέα ώθηση και ελπίδα κυρίως στα νέα παιδιά. Το σπουδαίο εγχείρημα που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ χαίρει της αναγνώρισης και υποστήριξης όλων, διότι έδωσε την ευκαιρία ανάδειξης των ταλέντων νέων παιδιών, νέων καλλιτεχνών που αγαπούν την μουσική και θέλουν να καταξιωθούν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι».

Επίτιμος πρόεδρος του Φεστιβάλ ήταν ο διεθνούς φήμης, solist του Κλαρίνου, Βασίλης Σαλέας, ενώ η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από  καταξιωμένους καθηγητές μουσικής, καλλιτεχνικούς διευθυντές καθώς και διακεκριμένους τραγουδιστές. Βραβεύτηκαν επίσης με τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στην Τέχνη και στον Πολιτισμό οι: Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Κατσαρός, Βασίλης Σαλέας, Πέγκυ Ζήνα, Στέλλα Κονιτοπούλου, Νάντια Καραγιάννη, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Χάρης Βαρθακούρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Εύη Χλωρού, μαέστρος της παιδικής χορωδίας του Ομίλου UNESCO Βορείων Προαστίων – εκπαιδευτικός μουσικής, ήταν μέλος στην κριτική επιτροπή του 1ου πανελλήνιου μουσικού διαγωνισμού, αλλά και  διευθύντρια τύπου και προβολής του Περιοδικού Art & Art Magazine.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA