Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO:Βραβεία εκπαιδευτικής προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πεύκη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

 

Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO:Βραβεία εκπαιδευτικής προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές

Μαρίνα Πατούλη: «Οι αρετές του εκπαιδευτικού λειτουργήματος στην υπηρεσία του Ανθρώπου»

 

Σε εκδήλωση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Ομίλου για τη UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης & εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.Με επίκεντρο την προσφορά των εκπαιδευτικώνπου βρίσκονται στις παραμεθόριες περιοχές της πατρίδας μας και του σπουδαίου παιδαγωγικού ρόλου που επιτελούν, προάγοντας τις αξίες της εκπαίδευσης στις τοπικές κοινωνίες, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO θέλοντας να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και την συμβολή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απένειμε βραβεία εκπαιδευτικής προσφοράς για το έτος 2017, με γνώμονα τις προτεραιότητες που θέτει παγκοσμίως η Unesco, για την εκπαίδευση, τις επιστήμες και την κοινωνική πρόοδο. Την αξιόλογη πρωτοβουλία της εν λόγω σημαντικής εκδήλωσης είχε η Πρόεδρος κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα και το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. για την UNESCO.

Η κα Πατούλη εκπροσωπώντας τον Όμιλο Βορείων Προαστίων για την Unescoαπέδωσε τα εύσημα για τη άρτια διοργάνωση στην κα Τζιτζικώστα ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για εκπαιδευτικά και κοινωνικά ζητήματα με εκπροσώπους της Unesco, του Υπουργείου Παιδείας και άλλων Φορέων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ειδική τελετή παρευρέθηκε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της UNESCO για θέματα Εκπαίδευσης, κύριος Quian Tang.

Η κα Πατούλη σε δήλωσή της τονίζει τα εξής:

«Η συνεισφορά των εκπαιδευτικών στη διαπαιδαγώγηση των νέων αποτελεί, τόσο για το Διεθνή Οργανισμό, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και όλους τους Ομίλους που την αντιπροσωπεύουν,απόλυτη προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, τα βραβεία εκπαιδευτικής προσφοράς που θέσπισε η Ε.Ε.Ε. για την UNESCO, με έμφαση τις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας, διαδραματίζουν έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό ρόλο διότι προάγουν πρώτα απ’ όλα το αναφαίρετο δικαίωμα όλων στη μάθηση.Επίσης αναδεικνύουν τις διαχρονικές αρετές του εκπαιδευτικού λειτουργήματος, τη διάχυση βέλτιστων πρακτικών στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας,αναλογιζόμενοι -ιδιαίτερα σήμερα-, τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν  σε κοινωνικό, οικονομικό και αξιακό περιβάλλον στη χώρα μας. Η εκπαίδευση, οι επιστήμες, η κοινωνική αλληλεγγύη, ο πολιτισμός θα βρίσκονται πάντα στα πρώτες προτεραιότητες της Unesco στηρίζοντας τον Άνθρωπο και την πρόοδο των κοινωνιώνμας».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA