Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

«ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Α.Σ.Ε.Η.»

Πεύκη,  Τετάρτη  27 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Α.Σ.Ε.Η.»

Η Μαρίνα Πατούλη στο πλευρό των Ελλήνων Ηθοποιών

Σε μια μοναδική καλλιτεχνική βραδιά αλληλεγγύης, για τα 100 χρόνια του Τ.Α.Σ.Ε.Η. (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), έδωσε το «παρών» η Πρόεδρος του Ομίλου για τη UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, που πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Ανταποκρινόμενη στην προσωπική πρόσκληση του Προέδρου του Τ.Α.Σ.Ε.Η. κ. Σπ. Μπιμπίλα η κα Πατούλη παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εξαιρετική συναυλία «ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Α.Σ.Ε.Η.», συνοδευόμενη από τον πρεσβευτή του Ομίλου για την UNESCO Β. Προαστίων, επικεφαλής δημοσίων και διεθνών σχέσεων κ. Νίκο Παπαδάκη.

Η μουσικοθεατρική παράσταση αντλούσε έμπνευση από το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και τα παλιά τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου, καθώς συμμετείχαν πολλοί και σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως: η Σόφη Ζαννίνου, η Μπέσσυ Αργυράκη, η Ελένη Ροδά, ο Γιάννης Πετρόπουλος, η Ελένη Φιλίνη, ο Κώστας Βενετσάνος, η Μαριαλένα Οικονομίδου, η Δέσποινα Τσολάκη, ο Σπύρος Μπιμπίλας κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συναυλία των Ελλήνων ηθοποιών υποστηρίχθηκε ενεργά από την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ειρήνη Στ. Νταϊφά.

Η κα Πατούλη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών, κοινωνικών και ανθρωπιστικών της πρωτοβουλιών αλλά και δραστηριοτήτων, ως Πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Β. Προαστίων, τιμώντας τους Έλληνες ηθοποιούς, συνεχάρη όλα τα μέλη αλλά και τους συντελεστές και υποστηρικτές της βραδιάς, ενώ παράλληλα εξήρε τηνφιλότιμη θεσμική προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση των σκοπών του Τ.Α.Σ.Ε.Η. η οποία, όπως σημείωσε, «συνδέεται με την έμπρακτη στήριξη που οφείλουμε να προσφέρουμε με ειλικρίνεια από το περίσσευμα αγάπης και ευγνωμοσύνης που διαθέτουμε ως πολίτες, σε όλους αυτούς τους καλλιτέχνες και εκφραστές της ανόθευτης τέχνης, που ποιούν ήθος διαχρονικά, μέσα από την κιβωτό του πολύπλευρου Πολιτισμού μας». 

Η Πρ. του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. στο πλαίσιο των συζητήσεων που ανέπτυξε με την κα Ειρήνη Στ. Νταϊφά, τόσο για θέματα αυτοδιοίκησης αλλά και διαδημοτικών, πολιτιστικών συνεργασιών, εξέφρασε την επιθυμία της να διαμορφώσουν από κοινού εποικοδομητικές συνέργειες για την ανάδειξη των υπέρτατων σκοπών της UNESCO αλλά και των αξιών που πρεσβεύουν ο Πολιτισμός και οι Τέχνες ευρύτερα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA