Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

«Γυναίκες στην Ογκολογία (W4O-Hellas)»

Πεύκη,  Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση του Δικτύου

«Γυναίκες στην Ογκολογία (W4OHellas

Μαρίνα Πατούλη: «Η Επιστήμη στην υπηρεσία του Ανθρώπουως φωτεινός δείκτης του Αύριο»

 

Στην ημερίδα με θέμα: ΄΄Διατροφή – Παχυσαρκία και Καρκίνος΄΄ παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Ομίλου για τη UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου. Η κα Πατούλη ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του δικτύου «Γυναίκες στην Ογκολογία “W4O-Hellas” δίνοντας το «παρών» στην αξιόλογη επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Σταθάτου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με πολλούς και σπουδαίους προσκεκλημένους από τον επιστημονικό, πολιτικό και κοινωνικό – ανθρωπιστικό χώρο.Μεταξύ άλλων στην ημερίδα αναπτύχθηκαν από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικές διαλέξεις, ενώ παρατέθηκε ειδικό μενού με αντιοξειδωτικές – αντικαρκινικές τροφές και δόθηκαν συμβουλές διατροφής για πρόληψη.

Η κα Πατούλη συνεχάρη την Πρόεδρο κα Έλενα Λινάρδου και τους διοργανωτές του Δικτύου, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται επιστημονικά στην πρόληψη του καρκίνου αλλά και στην ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη πληθυσμιακών ομάδων.

Όπως τόνισε ηΠρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β.Προαστίων:«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας να έχουμε επαρκή γνώση για νοσήματα που προκαλούνται εξαιτίας του καθημερινού τρόπου ζωής και κυρίως της κακής διατροφής. Η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση κρίνεται απαραίτητη για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη θεραπεία του καρκίνου μέσα από τη σωστή διατροφή και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η επιστήμηθα βρίσκεται πάντα στην υπηρεσία των Ανθρώπων, ως αρωγός και φωτεινός δείκτης του Αύριο, διαμορφώνοντας υγιείς συνθήκες ανάπτυξης, ευαισθητοποίησης και εξέλιξης».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA