Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Ξεκίνησε η σχολική εκστρατεία ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

 

Από το 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ξεκίνησε η καινοτόμος εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών στα σχολεία των βορείων προαστίων για θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου που υλοποιεί ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων σε συνεργασία με το Πάνελ Νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Κοντά στους μαθητές στην επίσημη πρώτη της πιλοτικής φάσης του προγράμματος βρέθηκε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου συμμετέχοντας στη βιωματική διαδικασία -δράση Peer topeer- και έχοντας εκπαιδευτές παιδιά από το Πάνελ Νέων που έχουν καταρτιστεί σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου από τα στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Κέντρου, ενημερώθηκαν γιασυμπεριφορές εξάρτησης από το Διαδίκτυο, θέματα bullying και αποπλάνησης, χρήσης ψεύτικων profileαλλά και για τους τρόπους θετικής αξιοποίησης του Διαδικτύου. Τη βιωματική δράση επέβλεπε ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος και εκπρόσωπος του Κέντρου Γιώργος Κορμάς.

Η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος με εξαιρετικά εκπαιδευτικά οφέλη, περιλαμβάνει αρχικά σχολεία των Δήμων Αμαρουσίου και Πεντέλης. Μετά το 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου θα ακολουθήσουν το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και τα Γυμνάσια του Δήμου Πεντέλης σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Πεντέλης.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στην έναρξη του πρωτοποριακού αυτού βιωματικού προγράμματος, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την υλοποίηση της πρωτότυπης αυτής βιωματικής δράσης στόχος μας είναι μέσα από τις εμπειρίες και τις γνώσεις των ίδιων των παιδιών να κάνουμε τους συνομήλικους τους κοινωνούς σε θέματα ασφαλούς Διαδικτύου, να τους ευαισθητοποιήσουμε απέναντι στις «παγίδες» κατά τη χρήση του διαδικτύου και να τους φέρουμε σε επαφή με την υγιή χρήση και θετική πλευρά του κυβερνοχώρου. Και όλα αυτά υπό την έμπειρη καθοδήγηση του επιστημονικού προσωπικού του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Η ενεργός συμμετοχή των παιδιών και το ενδιαφέρον που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης αυτής δράσης ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική όσον αφορά στον θετικό αντίκτυπο της πρωτοβουλίας του Ομίλου μας που εκτός από έγκυρη και πρακτική πληροφόρηση σε καίρια ζητήματα για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους εξέλιξη, ενδυναμώνει και το αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ τους».

Τα σχολεία των βορείων προαστίων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση μπορούν να επικοινωνούν με τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων στο τηλέφωνο 210 8056314 και ηλεκτρονικά στο clubunesco.vp@gmail.com.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA