Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Μήνυμα Προέδρου Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ενόψει του εορτασμού της Εθνικής Επετείου του Έπους του 1940, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCOΒορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου και φιλόλογος – εκπαιδευτικός Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η Επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ» διαχρονικά και αναμφισβήτητα αποτελεί ένα μεγάλο ιστορικό κεφάλαιο ηρωισμού, που αποτελεί και την πεμπτουσία του Έθνους μας. Ένα Έπος που ως Έλληνες μας θέτει ενώπιον μίας ιστορικής πρόκλησης και ευθύνης. Να επαναπροσδιορίσουμε ατομικά και συλλογικά τον ρόλο μας ως άνθρωποι και ως κοινωνικές οντότητες. Να ορθώσουμε ένα «ΟΧΙ» στη διχόνοια, στην ιδιοτέλεια, στην κοινωνική αδικία, στην ανισότητα, στην κακοποίηση, στην εξαθλίωση,στον φανατισμό, σε κάθε μορφής υποδούλωση και υποχώρηση από τα δικαιώματα και τις αξίες που προσδιορίζουν την ανθρώπινη υπόσταση μας. Μπορούμε να εργαστούμε συλλογικά και συνειδητά για να βάλουμε το «Εμείς» μπροστά, να πούμε «ΝΑΙ» στην ενότητα, στη σύνθεση, στη συνεργασία, στην πρόοδο, στη δημιουργία. Να δώσουμε προτεραιότητα στα θετικά γνωρίσματα και στα ακατάλυτα ιδανικά του Έθνους μας. Να ξαναφέρουμε στο επίκεντρο αυτά που μας ενώνουν και να «χτίσουμε» ξανά τη δυναμική που κάθε Έλληνας κρύβει μέσα του, που κάθε φορά που ενεργοποιείται τα Έθνη υποκλίνονται.Ξεκινώντας από τις τοπικές μας κοινότητες, με αλληλεγγύηκαι δικαιοσύνη ας οικοδομήσουμε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους, όπου ο φόβος και η ανασφάλεια δεν θα έχουν θέση. Ας εφαρμόσουμε πολιτικές που θα ανοίγουν ορίζοντες αρμονικής και ειρηνικής συνύπαρξης για όλους,ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκευτικής πίστης.Δεν υπάρχουν άνθρωποι και παιδιά ενός κατώτερου Θεούκαι εμείς ως λαός που έχουμε βιώσει την προσφυγιά και τον ξεριζωμό, το γνωρίζουμε αυτό καλά, και πρώτοι μπορούμε να γίνουμε το παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο. Ας ξεδιπλώσουμε, λοιπόν, τον ανθρωπισμό μας στη βάση της εκδήλωσης συμπεριφορών και πολιτικών αλληλεγγύης, προσφοράς, αποδοχής. Χωρίς αποκλεισμούς και ρατσιστικές «κορώνες» μπορούμε ως Έθνος και τοπικές κοινωνίες να οικοδομήσουμε ένα ανθρώπινο και ειρηνικό μέλλον για όλους. Σε αυτό το πνεύμα μπορούμε να χτίσουμε τη σύγχρονη εθνική μας συνείδησης και υπερηφάνειας, αποδίδοντας ουσιαστικό νόημα και σεβασμό στην αξία της θυσίας τους για μία ελεύθερη και υπερήφανη πατρίδα. Καιαυτή θα είναι η ύψιστη τιμή για τους ήρωες προγόνους μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA