Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Ο Πολιτισμός και τα Γλυπτά του Παρθενώνα στη συνάντηση του προεδρείου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων με τον Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο

Για θέματα πολιτισμού αλλά και για τις διπλωματικέςενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από μέρους ελληνικής Πολιτείας αναφορικά με τη διαχρονική διεκδίκηση από τη Βρετανία της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στη γενέτειρά τους, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσει η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, με τον Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο Δημήτρη Καραμήτσο Τζιρά.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μάρκου Μιχελάκη, συζητήθηκαν οι προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών με τη συνεργασία και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO μετά και την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων τον περασμένο Μάρτιο για την επιστροφή των μαρμάρων του Μνημείου.

Με την ευκαιρία της συνάντησης με τον Έλληνα Πρέσβη, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων κ. Πατούλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Tο μνημείο του Παρθενώνα αποτελεί ένα σύμβολο για τον δυτικό πολιτισμό. Είναι το έμβλημα της Δημοκρατίας, του διαλόγου και της ελευθερίας της σκέψης και ως τέτοιο είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε την ολότητά του στηρίζοντας την επιστροφή των υφαρπαζόμενων γλυπτών του. Ως Όμιλος που προάγουμε τις υπέρτατες αρχές και αξίες που πρεσβεύει διεθνώς η UNESCO, στηρίζουμε τη μεγάλη αυτή εθνική προσπάθεια για την αποκατάσταση της ολότητας ενός μνημείου συμβόλου για την πανανθρώπινη πολιτιστική κληρονομιά»

 

».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA