Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Στην 36η απονομή Κορφιάτικων θεατρικών βραβείων της Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β.Π.

Πεύκη,  Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην 36η απονομή Κορφιάτικων θεατρικών βραβείων της Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β.Π.

Μαρίνα Πατούλη: «Η τέχνη και ο πολιτισμός δείχνουν το δρόμο για τη νέα Ελλάδα, ως πυλώνες ανάπτυξης και προοπτικής για τις νέες γενιές»

Έχοντας την τιμή να βραβεύει σημαντικούς εκπροσώπους του θεάτρου και της τέχνης η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β. Προαστίων,ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, παραβρέθηκε στην 36η απονομή κορφιάτικων θεατρικών βραβείων που διοργάνωσε η ακαδημία ελληνικών βραβείων τέχνης,τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στο θέατρο ΒΕΜΠΟ. Τιμώντας το θεσμό αλλά και τους ανθρώπους που προάγουν τον Πολιτισμό στη χώρα μας η κα Πατούλη απένειμε το βραβείο σκηνοθεσίας «Κώστας Μπάκας» στον πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη για την παράσταση «Επικίνδυνες Σχέσεις»που παρουσιάστηκε προηγούμενη σεζόν στο θέατρο Άλμα. Παράλληλα το ίδιο βραβείο σκηνοθεσίας «Κώστας Μπάκας» απένειμε στον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου που εκπροσώπησε τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Γραουζίνη Τσέζαρε για την πολιτική αρχαία τραγωδία «Επτά επί Θήβας».

Η  Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Δ. Μουζακίτη και το Δ.Σ. της ακαδημίας ελληνικών βραβείων τέχνης, για τη διοργάνωση και την προσφορά τους στο χώρο του πολιτισμού. Στις δηλώσεις της, με αφορμή την παρουσία της στη θεσμική διοργάνωση,η κα Πατούλη τόνισε τα εξής:

«Η νέα Ελλάδα, έχοντας πυλώνες ανάπτυξης, αναδημιουργίας και προοπτικής την τέχνη και τον Πολιτισμό, μπορεί να θεμελιώσει ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις νέες γενιές.Μπορεί να προάγει πρότυπα και προσωπικότητες, δίνοντας έμφαση στην κιβωτό του πολιτιστικού γίγνεσθαι που γεννά το θέατρο, η σπουδή και τα διδάγματα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας σε συνδυασμό με τη δυναμική που προσφέρουν οι σύγχρονοι και καταξιωμένοι εκφραστές του θέατρου, όπως ο Γιώργος Κιμούλης και ο Γιάννης Στανκογλού».

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους σπουδαίοι εκπρόσωποι της τέχνης και του θεάτρου, σκηνοθέτες και ηθοποιοί απ’ όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και επιστήμονες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA