Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Το διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι Εκπαιδευτική ημερίδα του Ομίλου για την UNESCO Β.Π.σε συνεργασία με το CSI Institute

Πεύκη,  Δευτέρα  06 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

#Το_διαδίκτυο_δεν_είναι_παιχνίδι

Εκπαιδευτική ημερίδα του Ομίλου για την UNESCO Β.Π.σε συνεργασία με το CSIInstitute

Συμμετέχουν 1000 μαθητές Γυμνασίων Β. Προαστίων

Μαρίνα Πατούλη: «Προωθούμε δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την εκπαιδευτική κοινότητα, μέσα από στοχευμένες δράσεις»

Με κεντρικό μήνυμα: #Το_διαδίκτυο_δεν_είναι_παιχνίδι, ο Όμιλος για την UNESCO Β. Προαστίων  σε συνεργασία με το Cyber Security International Institute (CSII) διοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα δίνοντας έμφαση στην ορθή χρήση του διαδικτύου μέσα από τη σωστή ενημέρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που εγκυμονεί, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στο εκθεσιακό & συνεδριακό κέντρο HELEXPOMAROUSSI (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι). Με πρωτοβουλία της Προέδρου του Ομίλου, ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Λυκόβρυσης – Πεύκης κας Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη 1000 μαθητές και εκπαιδευτικοί από Γυμνάσια Βορείων Προαστίων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ναενημερωθούν από την ειδική ομάδα επιστημόνων του CSII με επικεφαλής τον αντιστρατηγό – πρώην  προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μανώλη Σφακιανάκη.

Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν, -μέσω ειδικών παρουσιάσεων-, για το τεράστιο εύρος δυνατοτήτων που προσφέρει το διαδίκτυο, την ελεγχόμενη χρήση του στην καθημερινή μας επικοινωνία και ψυχαγωγία, αλλά και για τα επικίνδυνα φαινόμενα που εγκυμονεί η αλόγιστη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. «μπλε φάλαινα», «αλάτι και πάγος» κ.α.).

«Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, έχοντας στο επίκεντρο των συνεργασιών του την προαγωγή και προάσπιση των υπέρτατων, πανανθρώπινων σκοπών της UNESCO για επιστημονική, πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο, συνεχίζει να χτίζει και να προωθεί δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς που την εκπροσωπούν», τονίζει στο μήνυμά της η κα Πατούλη.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της ΔΕΘ – HELEXPO και υποστηρίζεται από τα Κέντρα Επιστημονικής Ιατρικής & Αισθητικής MediΠΡΙΝΟΥ ως Μέγας Χορηγός και το περιοδικό People ως Χορηγός Επικοινωνίας. Παράλληλα, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», ως υποστηρικτής, θα ενυδατώσει όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του καθ’όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής ημερίδας με θέμα την ορθή χρήση του διαδικτύου.

Στο τέλος των θεματικών επιμορφωτικών παρουσιάσεων οι μαθητές θα έχουν τη χαρά να ψυχαγωγηθούν από τον τραγουδιστή «ΒΟ».

Κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο πρεσβευτής διεθνών και δημοσίων σχέσεων του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. κ. Νίκος Π

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA